Japanska knivar

Visar 40 av 240 artiklar

Japanska knivar

Har du någonsin hört talas om en santokukniv? En santokukniv är en japansk kniv som lämpar sig utmärkt för att hacka, tärna och strimla. Santoku betyder ungefär "Tre dygder" och namnet tros komma från den japanska kokkonsten och något som är känt som Ryoris tre hörnstenar, vilka är just hacka, tärna och strimla. Santokuknivar har en egg som är rundad nedåt vilket ska förenkla dessa tre moment. Kniven har dessutom ett ergonomiskt handtag för att underlätta hackning, tärning och strimling.

En sushikniv är en annan populär japansk kniv som lämpar sig utmärkt för att filéa och skära tunna bitar av fågel, fisk, kött, eller grönsaker. Om du är en sushiälskare och gillar att göra egen sushi hemma så kan vi rekommendera att du köper en sushikniv.

Vi har massor av olika japanska knivar i olika material och former så att du ska hitta just den kniv som passar bäst för dig. Det gäller även att hitta en kniv som passar bra för just din hand, det vill säga ju större hand desto större handtag och vice versa. Kika gärna igenom vårt sortiment av japanska knivar här nedan så hittar du säkert något som faller dig i smaken!