Keramiska knivar

Keramiska knivar har en mängd stora fördelar och är väl värda att testa om du ännu inte gjort det! 

Populära produkter

Keramisk Tandad tomatkniv 12,5 cm

Kyocera

Keramisk Tandad tomatkniv 12,5 cm

649 kr
Keramisk skalkniv 11 cm vit

Satake Hi-Tech

Keramisk skalkniv 11 cm vit

556 kr
Skalkniv vit 7,5 cm svart handtag

Kyocera

Skalkniv vit 7,5 cm svart handtag

449 kr
Liten japansk kockkniv 11,5 cm

Kyocera

Liten japansk kockkniv 11,5 cm

499 kr
Keramisk kockkniv, 14 cm Svart Handtag

Kyocera

Keramisk kockkniv, 14 cm Svart Handtag

795 kr
Keramisk Grönsakshack 15 cm svart

Kyocera

Keramisk Grönsakshack 15 cm svart

1 659 kr
Keramisk Grönsakshack 15 cm

Kyocera

Keramisk Grönsakshack 15 cm

999 kr
Keramisk kockkniv 16 cm

Kyocera

Keramisk kockkniv 16 cm

949 kr

Keramiska knivar

Dels så håller en keramisk kniv skärpan bättre än vanliga köksknivar då materialet är betydligt hårdare. Keramiska knivar har dessutom fördelen att de aldrig rostar, inte överför metallsmak till maten, samt att de medför mindre risk för bakteriesamlingar. Ska du däremot skära i ben, skaldjur och andra hårdare råvaror bör du inte använda en keramisk kniv då andra material passar bättre. Skär du mycket sallad och benfritt kött är däremot en keramisk kniv optimal. Eftersom eggen är så hård slits den ned väldigt långsamt och din kniv håller skärpan trots regelbunden användning. Många påstår att det krävs 1 keramisk knivslipning på 10 knivslipningar med en stålkniv.