Knivslipar

Här hittar du både knivslip, våtslip och rullslip! Dessa slipverktyg är relativt enkla att hantera och finns både för europeiska, asiatiska och keramiska knivar. Var noga med att kontrollera att den knivslip du väljer är anpassad för materialet i just dina knivar. Här på KitchenTime finner du ett brett sortiment av kvalitativa knivslipar, våtslipar och rullslipar för alla behov. Du hittar knivslipar i flera modeller, material och prisklasser med olika kvalitativa egenskaper från kända tillverkare. 

En bra knivslip är ett måste i varje kök. Genom att underhålla dina knivar med hjälp av en bra knivslip har du glädje av vassa knivar år efter år och slipper att ha slöa knivar i köket. Här hittar du även saxslip om du vill få en bättre skärpa på dina saxar. Viktigt att tänka på är att du använder rätt slip till rätt kniv. En rullslip eller våtslip är enkel att använda och knivens egg slipas på ett roterande hjul när du drar kniven fram och tillbaka. Innan slipningen blötläggs våtslipens hjul, därefter dras kniven över hjulen fram och tillbaka.

Om du vill ha en knivslip till dina knivar med japanska blad är det bättre att köpa en slipsten istället för en rullslip då dessa knivar kräver extra precision. Om du funderar på att införskaffa en elektrisk knivslip så har vi olika varianter där knivsliparna är specielt lämpliga för antingen europeiska knivar, eller både europeiska och japanska knivar. Oavsett vilken typ av knivslip som du väljer så är det en god investering som gör knivanvändandet lättare och roligare!

Du kan läsa mer om de olika slipverktygen som knivslipar, skärpstål och slipstenar och vad som skiljer dom åt i vår Knivslipsguide.

 

Populära varumärken

Sortera: 40 / 56 produkter

Populära produkter

Visar 40 av 56 artiklar