Kockknivar

Populära produkter

Visar 40 av 187 artiklar

Kockknivar

Bland våra  kockknivar hittar du bland annat en trancherkniv. Trancherknivar passar utmärkt då du vill ha ett riktigt fint skuret kött. Trancherknivens namn kommer från tekniken att tranchera kött, vilken innebär att kötter skärs i millimetertunna skivor för att köttets fibrer ska bli definierade och man ska till och med kunna känna det trancherade köttets fibrer på tungan. Trancherkniven kallas även för förskärare, och det kanske är mer troligt att du hört talas om en förskärare än en trancherkniv. Förskärarens har ett avlångt och smalt knivblad. En japansk sashimikniv har en liknande funktion som förskäraren eller trancherkniven. Sashimikniven kallas även för en "sushikniv" och är sushikockens högra hand då den lämpar sig väl för att ge tunna eller små skivor av fisk, grönsaker och kött. En sashimikniv har en vass skärpa, bra ergonomisk utformning och knivbladet har en avlång form.

Hos oss hittar du dessutom exklusiva damaskusknivar. En damaskuskniv är tillverkad i damaskusstål, vilket  ger en känsla av exklusivitet. Tekniken för att ta fram stålet kallas för damaskering vilken innebär att järnet och stålets egenskaper kombineras för att kniven ska få optimal skärpa och hållbarhet. Om damaskusstålet därefter etsas så bildas snirkliga mönster i knivens yta, vilket är stiltypiskt för en damaskuskniv. 

För dig som är intresserad av jakt och fiske har vi även flera olika styckningsknivar att välja bland. En styckningskniv ska ha ett ergonomiskt handtag och vara liten och behändig att arbeta med. En slaktarkniv passar utmärkt när kött från rådjur, älg, hare eller annat vilt ska styckas. Vi har ett riktigt brett utbud av olika kockknivar med andra ord!