Saft & Syltsilar

Att ta tillvara på sommar- och höstsäsongernas godsaker och spara till vinterns träda är både gott och roligt! Med hjälp av saftsil och syltsil kan du enkelt göra egen marmelad, sylt, saft och andra godsaker för att njuta av senare under året eller ge bort i present.

Hos oss hittar du allt  du kan behöva vid tillagning av din egen sylt. Med hjälp av en silduk hindras de krossade bären att läcka och rinna ut. Det som blir kvar av frukten eller bären samlas dessutom smidigt och behändigt i silduken och allt som ska kastas samlas på ett smidigt sätt. Här hittar du även en syltgryta som är särskilt smidig vid tillagning av sylt.

Syltgrytor har ofta en måttgradering vilket kommer till användning vid syltandet. Vi har även smidiga major som lämpar sig vid tillagning av saft. En saftmaja har flera olika insatser och du häller vatten i en sats och bär och frukt i en annan. Den tredje satsen är ett uppsamlingskärl med ett avtappningshål där den färdiga saften kommer ut, enkelt och smidigt!

Att ge bort hemlagad sylt är både gott, uppskattat och personligt- köp en fin burk och gör en konstfull och personlig etikett! När du kokat bären till saften monterar eller placerar du enkelt saftsilen över en bunke eller gryta och låter bärsaften droppa genom silen under cirka 40 minuter. Undvik att pressa bären, eftersom saften då kan bli grumlig.

Ett annat tips är att fylla dina sylt- eller marmeladburkar direkt efter koket och tillsluta locket medan sylten fortfarande är varm, eftersom det då bildas ett naturligt vakuum i dina burkar. En populär syltsil är vår variant från Gewe, som har praktiska armar som kan tryckas fast på syltgrytans kant. 

 

 

Populära varumärken

Sortera: 8 / 8 produkter