Stekkärl

De allra flesta använder någon form av stekkärl nästan dagligen. I denna kategori ingår klassiska pannor i alla möjliga former och material. Att steka sin mat är fantastiskt gott, men för att få bästa resultat är det viktigt att välja stekjärn och panna med omsorg!

Olika typer av pannor har unika egenskaper som gör att de lämpar sig för olika typer av matlagning, bör rengöras på olika sätt och kombineras med olika typer av verktyg. En teflonpanna är exempelvis enkel att rengöra, men bör aldrig användas i kombination med verktyg i metall eftersom att den lätt tar skada.

Gjutjärnskärl tål hög värme och har god värmefördelning, men bör inte diskas med diskmedel. Stekpannor utan beläggning kan användas för att steka mat på hög värme, medan keramiska pannor effektivt motverkar att maten fastnar i pannan och därför inte tål lika höga temperaturer.

Här hittar du dessutom stekkärl i rostfritt stål. Det rostfria stålet gör att stekkärlet blir otroligt hållbart, det har även fina stekegenskaper och maten släpper lätt från pannan även om den inte har en non-stick beläggning. Man kan säga att det rostfria stekkärlet är en allround-panna. 

Stekkärl i kolstål har lika goda stekegenskaper som en gjutjärnspanna, den är dessutom lika hållbar. Maten släpper inte lika bra från ett stekkärl i kolstål som den gör i en teflonpanna. Kolstålspannor har ofta en tunn botten och kan därför inte värmas upp allt för hastigt.

Hos oss hittar du även flera olika traktörpannor. Dessa pannor har en lite högre kant än vanliga stekpannor och har ofta ett medföljande lock vilket gör att en traktörpanna passar utmärkt för både tillagning av grytor, såser och soppor.

För dig som gillar att grilla året om kan en grillpanna vara det du behöver när grillen står i förrådet. Grillpannor ger ränder på kött och kyckling likt en vanlig grill. Hos oss hittar du även stekgrytor där en del kan användas i ugn, vilket är en stor fördel om du ska tillaga en god gryta. 

För dig som istället fastnat för wook har vi flera smidiga wokpannor. De flesta wokpannor har en non-stick beläggning så som teflon, vilket gör dem lätta att rengöra.

I vårt sortiment hittar du även äggpanna och stekpannor med värmeresistent handtag, vilket gör dem smidiga att använda.  I vårt sortiment hittar du säkert en panna för dig, oavsett vilken spis eller råvara du tänkt använda! Ett stekkärl av god kvalitet kan med rätt hantering hålla i många, många år.

 

Populära varumärken