Stekkärl

Visar 40 av 1002 artiklar

Stekkärl

Att steka sin mat är fantastiskt gott, men för att få bästa resultat är det viktigt att välja stekjärn och panna med omsorg!

De allra flesta använder någon form av stekkärl nästan dagligen. I denna kategori ingår klassiska pannor i alla möjliga former och material. Olika typer av pannor har unika egenskaper som gör att de lämpar sig för olika typer av matlagning, bör rengöras på olika sätt och kombineras med olika typer av verktyg. En teflonpanna är exempelvis enkel att rengöra, men bör aldrig användas i kombination med verktyg i metall eftersom att den lätt tar skada. Gjutjärnskärl tål hög värme och har god värmefördelning, men bör inte diskas med diskmedel. Stekpannor utan beläggning kan användas för att steka mat på hög värme, medan keramiska pannor effektivt motverkar att maten fastnar i pannan och därför inte tål lika höga temperaturer. Här hittar du dessutom stekkärl i rostfritt stål. Det rostfria stålet gör att stekkärlet blir otroligt hållbart, det har även fina stekegenskaper och maten släpper lätt från pannan även om den inte har en non-stick beläggning. Man kan säga att det rostfria stekkärlet är en allround-panna.