Stekkärl i koppar

Här hittar du alla våra kopparpannor och kopparkärl! Koppar har varit en stor del av den svenska historien, inte minst med tanke på Falu koppargruva och dess blomstrande utvinning av koppar. Koppar är värmeledande och därför en bra metall vid matlagning och låg till mellanhög värme räcker gott och väl vid användning av en kopparpanna. Detta till skillnad från andra material där hög värme är ett måste vid matlagning.

Det kan hända att koppar mister sin glans och färg efter några år och då räcker det med att använda en metallputs för att den åter ska få sin forna glans och färg. Det kan även vara viktigt att tänka på att du bör vara noggrann med de verktyg som du använder till din kopparpanna. Silikon eller trä är exempel på redskap som är skonsamma mot metallen. 

Här nedan hittar du dels stekkärl i koppar från Italienska Ruffoni som är helt tillverkade i solid koppar. Vår stekpanna i koppar från Ruffoni passar alla värmekällor förutom induktionshällar. Vi har även stekkärl från Dorre som är kopparplätterade men har en kärna i aluminum och rostfritt stål som gör att de fungerar på induktionshäll.

 

Populära varumärken

Sortera: 29 / 29 produkter