Stekkärl i koppar

Här hittar du alla våra kopparpannor och kopparkärl. Koppar är värmeledande och därför en bra metall vid matlagning och låg till mellanhög värme räcker gott och väl vid användning av en kopparpanna. Detta till skillnad från andra material där hög värme är ett måste vid matlagning.

Populära produkter

M'150b Äggpanna Ø12cm koppar/stål/brons

Mauviel

M'150b Äggpanna Ø12cm koppar/stål/brons

1 199 kr
Stekpanna 24cm koppar

Eva Solo

Stekpanna 24cm koppar

1 499 kr
Traktörpanna 24cm koppar

Eva Solo

Traktörpanna 24cm koppar

1 899 kr

Stekkärl i koppar

Det kan hända att koppar mister sin glans och färg efter några år och då räcker det med att använda en metallputs för att den åter ska få sin forna glans och färg. Det kan även vara viktigt att tänka på att du bör vara noggrann med de verktyg som du använder till din kopparpanna.

Silikon eller trä är exempel på redskap som är skonsamma mot metallen. 


Koppar har varit en stor del av den svenska historien, inte minst med tanke på Falu koppargruva och dess blomstrande utvinning av koppar. Här hittar du dels stekkärl i koppar från Italienska Ruffoni som är helt tillverkade i solid koppar. Vår stekpanna i koppar från Ruffoni passar alla värmekällor förutom induktionshällar. Vi har även stekkärl från Dorre som är kopparplätterade men har en kärna i aluminum och rostfritt stål som gör att de fungerar på induktionshäll.