Pannkakslagg

Vill du göra perfekt jämna och tunna pannkakor är en pannkakslagg eller en pannkakspanna ett måste.  Det som skiljer en pannkakslagg eller crepespanna från en vanlig stekpanna är att de har väldigt låga kanter, vilket gör att du enkelt kan vända på din pannkaka. Ibland medföljer ett litet verktyg som du stryker i smeten med för att jämna ut pannkakan så mycket som möjligt, och du kan självfallet använda din crepepanna till att steka andra saker såsom kött, potatis eller omelett.

Om du planerar att främst använda din crepes & pannkakspanna till tillagning av omelett kan det vara en god idé att fundera över vilken storlek som du vill att din panna ska ha. En panna med högre kant lämpar sig bättre som omelettpanna än en med en låg kant som lämpar sig bättre för just pannkakor.

Det finns pannkakspannor i flera olika material, men vanligast är gjutjärn eller belagt stål. Fördelen med gjutjärnspannan är att den kan hålla hög värme under lång tid, vilket är bra när du ska steka en stor mängd pannkakor. En crepepanna i rostfritt stål med beläggning blir däremot varm snabbare, och det är mindre risk att pannkakan bränner fast i pannan tack vare non stick-beläggningen. Vänder man pannkakan genom att kasta upp den i luften kan det vara bra att satsa på en panna som inte är alltför tung. 

 

Populära varumärken

Sortera: 39 / 39 produkter