Sauteuse

Sauteuse kan ses som en hybrid mellan en kastrull och en stekpanna. Konstruktionen med höga välvda väggar är byggd för att leda bort värmen från sauteusens botten. Eftersom värmefördelningen blir jämnare minskar risken att känsliga ingredienser, som fisk och grönsaker, bränner fast eller faller sönder. Även såser som lätt bränner fast är perfekt att tillaga i en sauteuse. Sauteusepannor ökar dessutom dina chanser att lyckas med risrätter som risgrynsgröt och risotto. 

Många kockar tycker att en sautepanna är den mest optimala stekpannan, just för att den kombinerar kastrullens och stekpannans funktioner och möjliggör för perfekt tillagning av exempelvis pyttipanna och varma såser.

Vid köp av sautepannor ska du precis som med alla typer av stekpannor överväga kvalité, material och storlek innan du köper en sauteuse. Sauteuser görs oftast i sautepannor i rostfritt stål eller aluminium, både med och utan beläggning. En belagd sauteuse är utmärkt till att steka t ex fisk i, men om du ska laga såser i bör du använda plastredskap för att inte skada beläggningen.

Här hittar våra olika såspannor som lämpar sig särskilt väl för tillagning av olika såser.  En såspanna eller en sauteusepanna är en liten och smidig panna som även kan komma väl till pass vid bakningsmoment där ingredienser ska värmas, eller smältas.

 

 

Populära varumärken

Sortera: 40 / 42 produkter

Visar 40 av 42 artiklar