Stekgrytor

Att använda stekgrytor är ett fantastiskt sätt att laga mat på. Att låta en gryta stå på spisen och puttra i en klassisk emaljerad stekgryta i timmar för att sedan äntligen få njuta av den möra maten är ett stort nöje! Stekgrytan är beroende på modell även idealisk för bryning av kött, tillagning av wokrätter samt matlagning i ugn. Med en stekgryta kan du bryna köttet direkt i i grytan och behålla den goda smaken från detta i grytan när du lägger till övriga ingredienser.

En bra stekgryta är något som du köper och sedan har kvar hela ditt liv. Det är dessutom inte helt ovanligt att stekgrytan man har hemma är arvegods från föräldrar eller far- & morföräldrar, vilket säger ganska mycket om livslängden på en bra stekgryta. Eftersom din stekgryta kommer hålla i många år rekommenderar vi att du överväger vilken typ av gryta som passar dina behov bäst. 

Är du ute efter en rejäl gjutjärnsgryta som fördelar värmen jämnt vid användning, eller en sautegryta med glaslock och två smidiga handtag? Eller kanske vill du införskaffa en tagine, vilket är en lergryta som du kan tillaga goda marockanska grytor med. Frityrgryta är en annan trevlig typ  av gryta som du kan prova om du vill prova på att fritera grönsaker, räkor, kyckling eller någon annan råvara. Här hittar du alla typer av stekgrytor som du kan tänkas vara ute efter!

 

Populära varumärken

Sortera: 40 / 59 produkter

Visar 40 av 59 artiklar