Stekpanna

Populära produkter

Visar 40 av 386 artiklar

Stekpanna

Belagda stekpannor har för- och nackdelar. Beläggningen ger redan från början enormt fina stekegenskaper. Samtidigt är beläggningen, oavsett hur hård eller tjock den är, känslig för slitage. Om du bränner maten i en belagd stekpanna tappar den mycket av sin non stick-förmåga, eftersom partiklar från den brända maten fastnar i beläggningen. En stekpanna med beläggning är även enkel att rengöra, och hettas snabbt upp på spisen. 

Hur tjock stekpannans botten är och hur den är konstruerad har stor inverkan på pannans stekegenskaper. En tjock botten gör visserligen att stekpannan tar längre tid att värma upp, men samtidigt håller den värmen bättre när du lägger i maten i den. Om stekpannan har ett handtag som tål värme kan du använda stekpannan direkt i ugnen. Det är praktiskt eftersom mycket mat först bör stekas på spisen för att få fin yta och sedan färdiglagas i ugn.

Vi har tagit in särskilda stekpannor för dig som älskar internationella rätter så som paella och pizza. Med en paellapanna kan du göra paella på riktigt. De flesta av våra paellapannor kan ställas över öppen eld. För dig som älskar pizza har vi en pizzapanna där du enkelt och smidigt kan få till den perfekta pizzan.

Här hos oss hittar du även thermo-spot stekpannor. Dessa stekpannor har en värmeindikator som berättar när stekpannan har rätt stektemperatur. Innan stekpannan värms upp syns dess thermo-spot mönster och när rätt temperatur är nådd försvinner mönstret och då är stekpannan redo att användas.

Här hittar du dessutom en keramisk stekpanna. Den främsta fördelen med en stekpanna som är keramisk är att den är otroligt rep-och slittålig. Vissa stekpannor och stekplattor har silikonhandtag, vilket bidrar till att handtaget inte blir varmt under stekning. Här hittar du även stekpanna med lock, och oavsett om du är ute efter en liten stekpanna eller en större stekpanna så hittar du pannor i alla storlekar här hos oss!

Dessutom hittar du Gravity- stekpannan från Eva Solo hos oss. Denna stekpanna har en slip-let beläggning vilket gör att maten släpper lättare från pannan. Detta gör att du inte behöver steka i lika mycket fett som vid användning av till exempel en vanlig ugnssäker stekpanna. 

Du hittar även olika stekplattor här hos oss. Våra stekplattor har lite olika utformning men de flesta kan användas både på spishäll och över grillen. Flera av våra stekplattor är vändbara och har en räfflad och en plan sida, vilket gör att du kan välja om du vill ha ditt kött grillat över ränderna, eller mer karaktär av stekt kött genom att använda den plana ytan.