Stekpanna

Visar 40 av 491 artiklar

Stekpanna

Hos oss hittar du en mängd olika stekpannor med vitt skilda stekegenskaper. När du väljer stekpanna är det viktigt att fundera över vilket material som passar din matlagning bäst.

Med en klassisk gjutjärnspanna kan du steka på hög värme under lång tid, och pannan kan användas på alla typer av spishällar. En gjutjärnspanna tar lite längre tid att värma upp, men har fördelen att den behåller hög värme även efter det att maten är färdiglagad.

En stekpanna i gjutjärn är tålig, men du bör vara försiktig när du rengör din panna, för att inte förstöra dess naturliga egenskaper. Med en stekpanna i rostfritt stål med aluminiumkärna får du snabb och jämn värmefördelning som möjliggör snabb stekning. I en stekpanna rostfri är det viktigt att använda matfett, eftersom att maten annars kan bränna fast. En rostfri stekpanna är relativt enkel att rengöra, och ett tåligt alternativ.

Ett tredje alternativ är en stekpanna med beläggning, en s.k stekpanna non-stick eller non-stick panna. Denna typ av stekpanna är enkel att hantera, eftersom att beläggningen gör att maten sällan bränner fast. Man måste dock vara försiktig med temperaturen med denna typ av panna, eftersom att beläggningen kan skadas om pannan blir för varm.