Traktörpannor

En traktörpanna skiljer sig från en stekpanna främst genom att den har en högre kant och vanligtvis lock, vilket gör att den även kan användas för att göra till exempel grytor och vissa såser i. Precis som stekpannor finns det även stor variation bland traktörpannor, det vanligaste är att en traktörpanna eller en traktörgryta är gjord i gjutjärn eller metall. 

Ska man köpa sin allra första stekpanna och behöver en som täcker upp stora användningsområden för stekning är en traktörpanna ett bra val. Du kan steka precis som med en vanlig stekpanna, men den klarar även viss typ av matlagning som en sauteusepanna kan hantera. För så stor variation och bredd som möjligt rekommenderar vi att satsa på en traktör panna med lock. Då kan du både koka och steka.

Precis som med alla stekpannor är det bra att överväga vilket material som passar dig och din matlagning bäst. Vill du ha snabb värmefördelning och spridning är en traktörpanna med sandwich-botten och aluminiumkärna det bästa alternativet, medan en panna i gjutjärn passar dig som gärna gör långkok och vill att pannan ska kunna hålla värmen länge. 

 

 

Populära varumärken

Sortera: 40 / 84 produkter

Visar 40 av 84 artiklar