Wokpannor

För att få till en god wok krävs höga temperaturer. Dessutom är det vanligt att man kontinuerligt tillsätter nya ingredienser till pannan när man wokar. Därför är det viktigt att välja bland wokpannor med tjock botten och god värmeledning, som håller värmen bra. Vid användning av en wokpanna är det viktigt att även väggarna blir varma, samt att innehållet är i ständig rörelse.

När det gäller wookpannor är storleken en viktig fråga. Många wokrätter bygger på att alla ingredienser tillagas i samma kärl, vilket ställer större krav på pannans storlek. När man väljer wookpanna är det därför viktigt att fundera igenom för hur många personer man vill kunna laga mat till. När det gäller materialet är det främst en fråga om huruvida man ska välja en wokpanna med beläggning eller inte.

En wokpanna med beläggning är ofta lite billigare och lättare att sköta. Å andra sidan har den sämre hållbarhet och har i många fall dessutom tunnare botten. Här hos oss hittar du även smidiga wok-set som innehåller flera smidiga redskap som du kan behöva vid grillwok eller tillagning av till exempel paella. Du hittar wok set från bland annat varumärken som Ronneby Bruk och Muurika här hos oss. Wookpannor har flera flera lager metall och har därför bättre och snabbare värmespridning, medan en panna i gjutjärn kan hålla högre temperatur under längre perioder. 

 

Populära varumärken

Sortera: 40 / 58 produkter

Populära produkter

Visar 40 av 58 artiklar