Ostknivar

Här hittar du alla våra ostknivar, anpassade för att kunna skära upp både hårda och mjuka ostar. Olika dessertostar kräver olika verktyg, och genom att lägga fram flera ostknivar på ostbrickan slipper du oroa dig för att ostarna riskerar att ta smak av varandra när du skär upp dem. 

Populära produkter

Ostknivset 4 delar trähandtag 13 cm

Dorre

Ostknivset 4 delar trähandtag 13 cm

159 kr
Ostskärare

OSTI

Ostskärare

133 kr
Grand Cru Ostkniv stål

Rosendahl

Grand Cru Ostkniv stål

165 kr
Ostknivset 3 delar rostfritt med trähandtag

Dorre

Ostknivset 3 delar rostfritt med trähandtag

179 kr
Oval oak ostkniv med två handtag

Sagaform

Oval oak ostkniv med två handtag

171 kr
Ostkniv 15 cm

Exxent

Ostkniv 15 cm

58 kr
Parmesankniv

Rösle

Parmesankniv

299 kr
Parmesankniv 80x38 mm

Eppicotispai

Parmesankniv 80x38 mm

49 kr
Ostkniv

Magisso

Ostkniv

319 kr
Functional Form Ostkniv vit

Fiskars

Functional Form Ostkniv vit

73 kr
Osttråd med två handtag

Exxent

Osttråd med två handtag

449 kr
Stockholm Ostkniv

Design House Stockholm

Stockholm Ostkniv

445 kr
Ostkniv 8cm

Global

Ostkniv 8cm

599 kr
SAN Ostkniv 16 cm solid

Tamahagane

SAN Ostkniv 16 cm solid

1 099 kr
Oval oak ostkniv

Sagaform

Oval oak ostkniv

109 kr
Oval oak ostknivset, 3 delar

Sagaform

Oval oak ostknivset, 3 delar

154 kr
Ostbestick Shiny

Bloomingville

Ostbestick Shiny

292 kr
Parmesankniv 7 cm

Exxent

Parmesankniv 7 cm

47 kr
Ostskärare Soft touch handtag

Funktion

Ostskärare Soft touch handtag

99 kr
Ostset Blankt 3 delar stål

Nuance

Ostset Blankt 3 delar stål

319 kr

Ostknivar

Är du en sann ostälskare kan det vara en god idé att investera i ett ostknivset för att kunna skära upp både hård, mjuk och krämig ost. Många av våra ostknivar har utöver sin givna funktion väldigt snygg design, det blir helt enkelt en fröjd att plocka fram dem mot slutet av middagen! Det finns många olika typer av ost och här nedan finner du en liten ostguide:

Färskost

Färskost är som det låter en färsk ostmassa som äts direkt då den är som färskast. Till dennna ost rekommenderar vi en rundad, mindre vass ostkniv. 

Hårdost 

Denna osttyp innehåller både halvhårda och hårda ostar och det är främst hårdost som är den ost som vi äter som pålägg på våra smörgåsar. Klassiska hårdostar som återfinns på ostbrickan är exempelvis Gruyère, Appenzeller och Comté. Till dessa krävs en något vassare, rejäl ostkniv. Många ostknivar för hårdost har dessutom en tudelad spets som gör att du enkelt kan "plocka upp" den ostbit du skurit upp. 

Mögelost/Mellanmjuk ost

Den populära kexosten- mögelosten räknas som mjukost eller färskost och har tillsatser av mögelkultur vilket gör att den har en stark smak. På ostrbickan hittar du ofta både grönmögelostar och vitmögelostar. Till denna typ av ost krävs en något tunnare kniv eftersom de ofta har ett något motståndskraftigare skal och en mjuk, kladdig insida. 

Parmesan/Långlagrad ost

För parmesan och annan långlagrad ost kan du ibland behöva en extra kraftig parmesankniv eller ostyxa.