Aida

Populära produkter

Visar 40 av 323 artiklar

Aida

Aida är ett designföretag som designar, utvecklar och producerar den dagliga designen för hemmet. Aida dukar det dagliga middagsbordet med porslin, glas och bestick tillsammans med annan köksutrustning och presentartiklar med en funktionell design i bra kvalitet till vardagliga priser. Företaget har ett nära samarbete med några av de mest begåvade danska designers och konstnärer och med hjälp av nära relationer till producenter över hela världen kan Aida leverera funktionell och tidlös design, till överkomliga priser.

Danskt porslin
Förr i tiden när danskarna satt vid middagsbordet använde de vita vanliga plattor, möjligtvis med en diskret och enkel dekoration. Anchor Iversen, som grundade företaget, fick då en idé att använda överskottsproduktion av bland annat vita koppar och souvenirer från efterkrigstiden. Han lät danska porslinsmålare dekorera porslinet med guld, och företaget växte och började även tillverka produkter i glas.

Ledande leverantör av porslin
Företaget grundades i Danmark och är i en konstant och dynamisk produktutveckling. Idag är företaget Danmarks ledande leverantör av porslin, och har en försäljning som sträcker sig över hela världen. 1969 klev Finn Maae Jensen in som delägare i företaget och 1835 köpte företaget stengodsfabriken Søholm, som är placerat på den danska ön Bornholm.

Poul Pava
Aida har arbetat tillsammans med en rad välkända designers. Paul Pava, som du hittar här hos oss, är en dansk konstnär som specialiserats sig på en naiv och spontan stil. Han skildrar den mänskliga formen i hans barnsliga målningar och teckningar. Poul Pava har målat i över 20 år, och kan även titulera sig som poet, kolumnist och jazzmusiker. Han beskriver sina motiv som "barnet i oss alla", och det är just denna kontrast till fint porslin som Aida använder för sin produktserie tillsammans med Poul.