Bialetti

Populära produkter

Visar 40 av 48 artiklar

Bialetti

Bialetti är ett mycket välkänt italienskt märke som återfinns i nio av tio italienska hem. Företaget producerar olika former av köksprodukter i klassisk, snygg design som passar i de flesta kök! Bialetti är kanske mest kända för sina fantastiska mockabryggare. Bialetti har blivit ett ledande märke världen över tack vare att deras produkter håller hög kvalité, är enkla att använda, funktionella, och att de är en fröjd för ögat.

ITALIENSKA ANOR

Bialetti grundades av den italienska Alfonso Bialetti och företaget fick sitt stora genomslag bland kaffeälskare när de gav ut sin legendariska moka express år 1933. Den italienska matkulturen och kaffekulturen är känd över hela världen. Köket ses som hemmets hjärta och mat lagas med passion. Måltider avnjuts tillsammans med familj och vänner, vilket för dem närmre varandra. Det italienska ursprunget är något som ligger Bialetti varmt om hjärtat än idag. Bialetti strävar efter att komma med innovationer som avancerar och förbättrar matlagning världen över. Bialetti har en kreativ och unik logga föreställande en trött man med mustasch som sträcker upp ett finger, vilket signalerar att han vill beställa en kaffe eller en espresso.  Denna man kallas på italienska för “den mustachprydda lilla mannen”, och karikatyren är en avbild av Alfonsos son. 

KAFFEGUIDE

Det finns olika metoder för att få fram det svarta guldet som så många av oss inte kan klara oss utan. Här nedan finner du en miniguide för tillagning av kaffe där du kan avgöra vilken metod som faller dig bäst I smaken. 

MOKABRYGGARE

Mokabryggaren Alfonso Bialetti’s Moka Express  revolutionerade  sättet att brygga kaffe, eller som Bialetti själva säger , han revolutionerade“the art of coffee”.  Hans mokabryggare och den teknik som användes på  1930-talet används än idag. Mokabryggaren gjorde det möjligt att brygga eget kaffe hemma på ett enkelt och smidigt sätt. En mokabryggare består av tre delar, två behållare och ett filter. Bryggaren ställs direkt på spisplattan och när vattnet i den undre behållaren kokar upp så trycks vattnet upp genom ett rör och genom ett filter där man placerat  malda kaffebönor. Kaffet samlas därefter i den behållaren som är överst i bryggaren och är därmed redo att serveras. Mokabryggaren passar dig som vill ha ett lyxigt och fylligt kaffe.

SNABBKAFFE

För dig som kanske inte är en frenetisk kaffekonsumör, eller för dig som enbart vill ha kaffe till att bjuda kaffesugna vänner på, kan snabbkaffe vara den perfekta lösningen. Då behöver du bara införskaffa en vattenkokare och en burk med snabbkaffe, så är kaffet efter lite vattenkokning fixat och klart!

KAFFEPRESS

En kaffepress kallas även för fransk press, eller presskanna där kaffet bryggs på ett snabbt och enkelt vis. Du börjar med att fylla på med ca hälften av vattnet i kaffepressen så att det matchar den mängd kaffe som du lagt i. Därefter rör du om försiktigt och väntar i ca 1 minut. Efter det häller du i det sista av vattnet och sätter på locket och väntar ca 4 minuter. Sedan är kaffet redo för pressning, men se till att du pressar försiktigt tills du känner ett motstånd nära botten. Sedan är kaffet redo för servering! En kaffepress passar dig som vill ha kaffe som går snabbt att tillreda och som trots detta har en fyllig smak.