Big Green Egg

Populära produkter

Big Green Egg

Big Green Egg grundades i Atlanta, Georgia i USA 1974 och bygger på en sorts lerugn som har använts i Asien i mer än 3000 år. Den asiatiska lerugnen kallas kamado och kom till USA under 1900-talet, företaget Big Green Egg utvecklade med hjälp av keramiska tekniker en mer noggrann modell av högsta kvalitet. Big Green Egg grill kombinerar med hjälp ny teknik och tidigare erfarenheter struktur, funktion och enastående keramik med hållbarhet utöver det vanliga. Idag är Big Green Egg en av världens största producenter av det högkvalitativa keramiska matlagningssystemet. Big Green Egg är konstruerat av ett unikt keramikmaterial som ursprungligen utvecklades för NASA och har väl isolerande och värmereflekterande egenskaper som utvecklar en värme som påverkar maträtternas smak på ett speciellt sätt. Genom den kvalitativa keramiken påverkas inte temperaturen inuti grillen av temperaturen ute vilket gör att du kan använda ditt Big Green Egg året om och grilla både sommar och vinter. Grillens utformning och material ger ett konstant och rikt luftflöde inuti grillen vilket ger en jämn tillagning av maten. Det unika tillagningssystemet öppnar upp för kulinariska möjligheter och fantastiska smaker och du kan tillaga allt från grillat kött, fisk och skaldjur till gott bröd och pizzor med härligt knaprig botten.

TIPS NÄR DU GRILLAR MED BIG GREEN EGG


Tänd grillen med långa tändstickor eller med en tändare och använd rikligt med grillkol med stora kolbitar. Undvik briketter då grillen lätt täpps igen och det blir svårare att reglera temperaturen. Fyll grillen till övre kanten på eldstaden med grillkol vilket är keramikdelen längst ner i ditt Egg. 
När grillen tänds ska locket och luftspjället vara öppet, när kolen sedan glöder ordentligt kan du stänga locket. Du kan reglera gjutjärnstoppen och nedre luftspjället för att få grillen lagom varm och i rätt temperatur för maträtten. Att reglera temperaturen i grillen är ett samspel mellan de två öppningarna, hålskivans position på toppen som används mer för finjustering och luftspjället nedtill. Om temperaturen är för hög kan du stänga hålskivan upptill, och tvärtom om temperaturen är för låg kan du exempelvis öppna luftspjället något.

När det är dags att släcka grillen stänger du lufttillförseln, det gör du genom att stänga skjutluckan nedtill och sätta på keramiktoppen upptill. Du kan vänta med att öppna grillen i cirka 20 minuter till kolen slocknat. Grillkolen som är kvar kan användas vid nästa grilltillfälle och askan skrapar du lätt ut genom öppningen längst ner i grillen. Skrapa och borsta bort matrester fån gallret efter varje användning, eventuella bakterier dör av värmen vid nästa användning.
Big Green Egg håller en livstid men det är också viktigt att ta hand om sin grill. Grillen kan stå ute året om men det kan vara bra att lägga på ett överdrag när grillen inte används regelbundet och låta luftspjället stå helt öppet.

GE GRILLEN OLIKA EGENSKAPER MED GRILLREDSKAP 

Big Green Egg grillen finns i olika storlekar tillsammans med många praktiska tillbehör och relaterade grillredskap som är utformade att göra matlagningen både rolig och underhållande. Men hjälp av Conveggtor som är en keramisk värmesköld ger du grillen en ugns egenskaper tillsammans med grillgallret i rostfritt stål. Conveggtorn och det rostfria gallret kan även användas när du ska röka mat. Med Conveggtor, det rostfria grillgallret och den platta bakstenen som läggs på gallret förvandlar du Big Green Egg till en stenugn för att exempelvis baka bröd eller pizza. Till din hjälp vid pizzabaket finns även en pizzaspade med trähandtag och en pizzakniv i rostfritt stål med praktiskt plasthandtag. 
Ska du grilla kött är grillgallret i äkta gjutjärn det bästa alternativet för ett bättre resultat. Och med den digitala kärntermometern kan du på bara några sekunder ta köttets temperatur. Perfekta redskap när det är dags för grillat!