Bodum

Populära produkter

Droppfilter Bistro Elektrisk Kaffemaskin 1,2L

Bodum

Droppfilter Bistro Elektrisk Kaffemaskin 1,2L

229 kr
Dubbelväggade Glas 2 st 20 cl

Bodum

Dubbelväggade Glas 2 st 20 cl

199 kr
Assam Tekanna 1,5 liter Svart lock

Bodum

Assam Tekanna 1,5 liter Svart lock

469 kr
Chambord Termoskanna 1 liter Lime

Bodum

Chambord Termoskanna 1 liter Lime

439 kr
Caffettiera Kaffebryggare 3 koppar Röd

Bodum

Caffettiera Kaffebryggare 3 koppar Röd

289 kr
Bistro Grytunderlägg

Bodum

Bistro Grytunderlägg

129 kr
Handtag till Pebo Vakuum Kaffebryggare

Bodum

Handtag till Pebo Vakuum Kaffebryggare

249 kr
Bistro Kaffesked Plast 14 cm Transparent 6 st

Bodum

Bistro Kaffesked Plast 14 cm Transparent 6 st

29 kr

Bodum

Bodum grundades i Köpenhamn 1944 av Peter Bodum och är ett internationellt välkänt varumärke som står för härligt formgivna, funktionella och kvalitativa produkter. Bodum är framför allt kända för sin kaffepress Bistro som skapades 1974. Med kaffepressen satte det danska designföretaget standarden för vad då var en helt ny produkt. Många presskannor som idag finns på marknaden är inspirerade från Bodums original.

KAFFEPRESSAR OCH KÖKSREDSKAP

Idag tillverkar Bodum allt ifrån köksmaskiner och köksredskap till kaffebryggare och glas. Kaffe har dock alltid stått i centrum hos Bodum och den franska pressen är en av Bodums största säljare. På KitchenTime hittar du ett brett sortiment av Bodums produkter, bland annat många av deras klassiska kaffepressar gjorda i glas och rostfritt stål i olika storlekar och färger. 
Bland kaffepressarna finner du den välkända serien Bistro med sin stilrena och samtidigt moderna design. Chambord är en klassisk storsäljare och formgavs för fösta gången på 50-talet. Serien Eileen omges av en vackert mönstrad ram i rostfritt stål och passar väl in i det moderna köket. Även Kenya som förenar både tradition och modernitet är omgiven av en elegant ram i förkromad stål samt med värmeisolerat handtag. Bodums kaffepressar är stilrena, enkla och funktionella.

Flera av produktserierna erbjuder också klassiska tekannor med filter. Tekannorna med integrerad filterpress fungerar precis som den franska presskannan för kaffe. Filtret sitter fast i kannan och den rymliga silen låter tebladen vara fria och utveckla en fyllig smak samtidigt som bladen är separerade från vattnet. 
Bodum erbjuder också köksmaskiner, kaffekvarnar och andra praktiska köksredskap i olika modeller och härliga färger i dansk Bodum-design. Bodum har även vunnit flera designpriser för sina funktionella glas med dubbla väggar som blivit storsäljare. 

GÖR GOTT PRESSKAFFE SNABBT OCH ENKELT

Bodums kaffebryggare förgyller smakupplevelsen med hjälp av presstekniken. Det är ett enkelt och snabbt sätt att brygga en perfekt kopp kaffe. Med någon av Bodums klassiska presskannor får du gott kaffe på bara några minuter samtidigt som kaffekannan är snygg att ställa på bordet och att servera ur.

PRESSTEKNKEN MED BODUM KAFFEPRESS STEG-FÖR-STEG:

1.  Dra upp kolven ur kannan.
2. För varje 1,25 dl vatten lägger du 1 rågad matsked grovmalet kaffe i kannan. Välj ditt favoritkaffe eller några av dina favorit-kaffebönor för bästa smakupplevelse. (Undvik finmalet kaffe då det kan fastna i filtret och åstadkomma högt tryck)
3. Häll långsamt i hett vatten i kannan och lämna minst 2,5 cm marginal från övre kant. Rör sedan om med en plastsked.
4. Avvakta 4 minuter utan att trycka ner pressen.
5. Sänk ner filtret genom att trycka ner knoppen långsamt för bästa resultat.
6. Kaffet är redo att hällas upp!