Braun

Braun

Braun är ett välkänt tyskt företag som producerar elektriska köksprodukter av högsta kvalitet. Brauns produkter är kända för att vara hållbara, långlivade och tillförlitliga. Med sin moderna design och ständiga strävan att utveckla produkter som effektiviserar köksarbetet ligger de ständigt i framkant vad gäller utvecklingen av hushållselektronik. Brauns produkter är funktionella produkter med en design som ger en ny stil. Här hos oss på Kitchentime hittar du bland annat Brauns funktionella stavmixers, kaffekokare, och brödrostar som håller vad de lovar.

HISTORIA

Brauns historia tog sin början 1920 då ingengören Max Braun startade en workshop för maskinbyggnad i Frankfurt. Företaget växte snabbt och redan 1928 hade Braun 400 anställda. Braun expanderade och utvecklade sitt sortiment med produkter som kunde förenkla människors vardag. 1950 lanserades deras Multimix matberedare som kunde göra revolution i kök världen över. Max Brauns son fick ta över företaget vid 1950-talets början. Braun lägger fokus på människor och företagskultur i alla delar av företaget. Braun har arbetat med legendariska designers så som Dieter Rams. Produktutveckling är något som varit otroligt viktigt för Braun, vilket har gjort att de noggrant väljer ut företagets anställda som ansvarar för innovation och design. Under 1960-talet tog Gillette över familjeföretaget och dess 5700 anställda vilket bidrog till att Braun kunde nå nya marknader och kanaler. Fokus lades här på att förbättra företagets innovativa drivkraft och på så vis utveckla sortimentet. Under den här tiden började Braun att lansera kaffemaskiner och andra elektriska köksapparater. 2005 tog företaget Procter & Gamble över Gillette och Braun hamnade i och med detta i en av de största företagsgrupperna för konsumentprodukter världen över. Idag fortsätter Braun att leverera innovativa hushållsprodukter som är tekniskt överlägsna och som finns att köpa över hela världen.

PRISER & UTMÄRKELSER

Braun har många produkter som har fått mottagit flera utmärkelser och priser genom åren. Deras Braun Multiquick MQ 940 cc, vilket är en av deras mest populära stavmixers har bland annat mottagit pris för ”Kitchen innovation of the year 2011” och priset ”PlusX Award 2013” för dess höga kvalitet, användarvänlighet, funktionalitet och dess höga kvalitet.