Chasseur

Chasseur

Chasseur har sitt säte i Donchery som ligger i den franska Champagne Ardenne distriktet, som är mycket känd för sin kulinariska mat- och dryckkultur. Chasseur har sedan 1924 varit med och utvecklat sina grytor och pannor i sitt berömda gjutjärn som idag tillverkas i ett av deras många gjuterier. Chasseurs gjuterier är kontrollerade av Invicta som sköter hela produktionen från själva gjutandet till de sista detaljerna innan vidare försäljning för att bibehålla högsta möjliga kvalitet och hållbarhet.

GRYTOR OCH PANNOR FÖR LIVET

Chasseurs grytor, pannor och kastruller är mycket robusta och tåliga trots sin estetiska och tidlösa design. Med ett dubbelt emaljlager så kan dessa kokkärl hantera relativt hög värme från flera olika värmekällor såsom vedeldad spis, gas och elspis, samt även de moderna keramik och induktionshällarna. Något som är väldigt smidigt är att Chasseurs produkter lätt absorberar värme vilket resulterar i att maten som man lagat i exempelvis en gryta håller sig varm länge, utan att man behöver värma upp den igen. 


HANDMÅLADE GRYTOR & PANNOR


Något som ger Chasseurs produkter en personlig touch är att de är handmålade av en färg som noga blandats för bästa hållbarhet. Produkter i gjutjärn mår bra av att användas frekvent vilket gör att de bara blir bättre med åren och kan användas livet ut.

SKÖTSELRÅD FÖR LÅNG HÅLLBARHET


Innan du använder en produkt av emaljerad gjutjärn ska du ta bort klisteretiketter och diska ur produkten med ljummet vatten och lite diskmedel samt smörja in produkten med lite matlagningsolja. 
Värm upp produkten långsamt på låg värme till medelhögvärme, för hög värme kan skada emaljen. 
Låt produkten svalna innan du diskar den och torka den sedan riktigt torr. För att bevara emaljen på bästa sätt kan du även smörja in oljan i matolja vid förvaring.