Crock-Pot

Crock-Pot

Crock-Pot är en amerikansk slow-cooker som sedan den introducerades på 70-talet sålts i miljontals exemplar. Principen är väldigt enkel, fyll stengodsgrytan med de ingredienser du vill ha, starta din Crock-Pot och gå till jobbet. När du kommer hem möts du av en väldoftande gryta. De flesta Crock-Pots har tre värmeinställningar; låg värme, mellanvärme samt värmehållning. Vissa Crock-Pot modeller har dessutom timer-funktion som gör att du kan ställa in hur länge den ska gå innan den övergår till värmehållningsläge.

Användningsområden


Crock-Pot finns i ett par olika modeller med olika funktioner. I grunden består de av en stengodsgryta och ett värmeelement. Stengodsgrytan fungerar utmärkt på elspis och i ugn och kan användas till att bryna ingredienser som lök och kött innan man kör igång med långkoket. Värmeelementet sprider värme till väggarna vilket gör att risken för att bränna fast är nästintill obefintlig. En Crock-Pot räddar dig om vardagen är stressig!

Crock-Pot introducerades i amerikanska hem för över 40 år sedan, då som enkel bönkokare. Varumärket Crock-Pot stod snart för ett sätt att förenkla matlagningen och möjliggöra tillagning av prisvärda, smakrika måltider med billiga köttbitar som huvudingrediens. Sedan den första Crock-Poten har flera olika modeller presenterats med varierade och mer avancerade funktioner. Bland de Crock-Pots du hittar i vårt sortiment finns modeller med funktioner som förutom långkok möjliggör att du kan bryna, ångkoka och rosta maten. En av modellerna har även automatisk omrörningsfunktion. Grytorna har olika storlek, så att du kan välja gryta utifrån storleken på ditt hushåll.

PULLED PORK

Pulled Pork är en utmärkt rätt att tillaga i din Crock-Pot, köttet blir otroligt mört och gott! Detta recept är hämtat från Crock-Pots egen receptsamling och är en klassisk amerikansk variant med chipotlepasta och whiskey.

Portioner: 8

Förberedelsetid: 10 min

Tillagningstid: 7-9 timmar på låg värme


1 kg fläskkarré
1 finhackad gul lök
4 hackade vitlöksklyftor (minst)


BBQ sås: 

0,5 dl vatten (coca-cola)
1 msk farinsocker
1 tsk mald spiskummin
1 dl ketchup (el chilisås)
1 msk whiskey (el likn)
0,5-1 msk chipotlepasta
1 tsk mald koriander


Gör såhär:

1.Stek lök och vitlök i lite smör och lägg ner i grytan.</p>

2. Lägg köttet ovanpå i grytan.

3. Rör ihop såsen och häll över.

4. Koka på 7-9 timmar på låg. Dra isär köttet med en gaffel.

Sortera: 10 / 10 produkter