Cult Design

Cult Design

Cult Design har sedan 2001 designat funktionella vardagsprodukter till hemmen. Sortimentet startades med idén om att passa alla årets årstider och produkterna kännetecknas av skandinavisk enkelhet och tidlöshet. All formgivning och design äger rum i Göteborg med keramik som huvudroll. Produktionen sker i Guangdong-provinsen i Kina, där den absolut största kunskapen om Keramik finns. Tillverkningen av keramik är i sig ett eget hantverk, man skulpterar, gjuter, bränner, glaserar och målar dekorer för hand efter Cult Designs riktningar och instruktioner, varje är unik efter att den har passerat minst 44 par händer, från ritning till slutkonsument. Cult Designs designer Marita Lord besöker fabrikerna i Kina minst två gånger varje år och har ett tätt samarbete med både skulptörer och färgblandare för att få fram exakt det som hon har tänkt och för att säkerställa att fabrikerna håller en bra arbetsmiljö.

MARITA LORD


En av Cult designs formgivare är veteranen Marita Lord. Marita startade sin karriär som frilansare för en designgrupp som hette ”Formbox” där IKEA var en av deras största kunder. I ryggen har hon även en examen från konstindustriskolan i Göteborg som hon erhöll 1982. Efter 11 år som chefsdesigner grundade hon Cult design och är även delägare idag. Marita har designat alla möjliga inredningsprodukter som gör sig bra i alla hem. Hennes designer är flexibla, funktionella och lekfulla.

THERESE MAVIELE


Therese Maviele har haft flera framgångsrika projekt och samarbeten både internationellt och i Sverige. Therese har en kandidatexamen i design från Linnéuniversitetet, hon har även studerat vid Florence Design Academy och i Barcelona på ”Istituto Europeo di Design”. Hennes kreativa intresse väcktes redan i unga år och hennes morfar var en duktig möbelsnickare och har varit en stor inspiration.  Samarbetet med Cult Design inleddes år 2014 och hon har varit med och tagit fram kollektionen Polydrop som nått stor framgång och bland annat ställts ut på ”FORMEX” som är nordens största mässa för inredning och design. Therese står även bakom en kollektion som består av utomhusmöbler åt italienska FENDI. Även denna kollektion fick stor framgång och ställdes ut på Art Basel Miami 2015. Thereses formgivning är personlig och unik och vid skapandet av hennes designer  finner hon inspiration från både teater och musik.