De'Longhi

De'Longhi

PRISER & UTMÄRKELSER
De'Longhi vann designpriset ”The Red Dot ” 2007 och tidningen ”Home Furnishing News” uttalade sig 2006 om att de ansåg De´Longhis designchef Giocomo Borin vara en av de 50 mest inflytelserika i hela världen när det kommer till design.

EN LITEN FRITERINGSGUIDE
De 'Longhi har tagit fram flera olika modeller av fritöser och med en fritös kan man fritera i princip vilken mat som helst. Tänk utanför ramarna och prova dig fram så kanske du kommer på ett nytt favoritsnacks! För att få igång din fantasi så kommer här förslag på allt möjligt som du kan fritera: Banan, päron, kyckling, räkor, glass, choklad, eller varför inte olika bakverk?

ATT TÄNKA PÅ VID FRITERING
Fritering eller flottyrkoka är den matlagningsteknik som innebär att mat doppas i hett fett så som matolja eller kokosfett vilket ger maten en krispig yta. Genom fritering så torkar inte matvaran ut lika lätt som vid vanlig stekning. Fritösen ska alltid fyllas med smält fett eller olja innan den startas och fettnivån bör hållas på samma nivå. Salt ska inte användas i fritösen. Övriga råd:

1. Använd redskap som är tillämpad för fritering, exempelvis en tång i metall.
2. Fritera inte för mycket åt gången.
3. Matvaror direkt från kylen är de som lämpar sig bäst för fritering.
4. Se till att göra ren fritösen mellan varven och ta bort stekrester, annars kan annan mat bli smaksatt av den som finns kvar i fritösen.