Foodsaver

FoodSaver är marknadsledande inom vakuumförpackning och har en hel linje med förpackare samt förpackningsmaterial.

Populära produkter

Värmepåsar 3,78l 32st FSB3202

Foodsaver

Värmepåsar 3,78l 32st FSB3202

159 kr
Fresh Vakuumbehållare 700 ml

Foodsaver

Fresh Vakuumbehållare 700 ml

179 kr
Fresh Vakuumbehållare 1,8 l

Foodsaver

Fresh Vakuumbehållare 1,8 l

229 kr
Fresh Vakuumbehållare 2,3 l

Foodsaver

Fresh Vakuumbehållare 2,3 l

339 kr
Frys- och micropåse 950 ml FVB002

Foodsaver

Frys- och micropåse 950 ml FVB002

129 kr
Vakuumförpackare Fresh

Foodsaver

Vakuumförpackare Fresh

899 kr
Portionspåsar FVR002

Foodsaver

Portionspåsar FVR002

229 kr
Plastfolierullar 28cm FSR2802

Foodsaver

Plastfolierullar 28cm FSR2802

189 kr
Vakuumförpackare Stream FFS017X

Foodsaver

Vakuumförpackare Stream FFS017X

1 509 kr
Vakuummarineringslåda 2,1L

Foodsaver

Vakuummarineringslåda 2,1L

309 kr

Foodsaver

HISTORIA
I alla tider har vi funderat över hur vi ska få vår mat att räcka längre, detta sedan de första civiliserade samhällena. Vi har ägnat oss åt allt ifrån inläggning, konservering, kylning och nedfrysning, allt för att hålla våra ätbara ingredienser fräscha. Nuförtiden ägnar vi oss främst åt infrysning och med Foodsavers smidiga alternativ för vacuumförslutning ges möjlighet att bevara maten och ge den längre hållbarhet.  Något som kan förbättra dagens metoder så som infrysning ytterligare är användandet av FoodSavers Vacumförpackare. Genom att använda en vacumförpackare så skyddas maten från kemikalier och bakterier då påsen är packad utan luft.

VACUUMFÖRSLUTNING
Hur går då vacuumförslutningsprocessen till? Genom vacuumförslutning så förlängs matens hållbarhet genom att all luft avlägsnas från påsen eller behållaren, vilket minskar den process(oxidation) som påverkar både råvarors smak, näringsvärde, och kvalitet. Då luften avlägsnas kan även tillväxt av mikroorganismer förhindras. Mögel kan till exempel inte växa då det råder låg syrehalt, vilket gör det omöjligt för den att växa i vakuumförpackningar. Uppkomsten av jäst, vilket bildas vid jäsning kan även det förhindras eftersom jäst inte kan växa utan luft.


MILJÖ & EKONOMI
Matavfallet per person uppgår i Sveriges fall till hela 70kg per år. En del av vårt matavfall är oundvikligt, till exempel kompost, men hela 25 kg av varje persons årliga avfall är onödigt avfall. Med hjälp av en vacuumförpackare och genom att planera din matlagning och förvaring på ett smart sätt så kan detta onödiga matavfall reduceras ordentligt. Du  sparar dessutom pengar i och med att du slipper slänga mat som blir dålig eftersom den håller sig längre om den är vacuumförpackad. Du behöver inte heller vara orolig för att dina råvaror ska bli dåliga om du köper säsongsvaror eller varor till extrapris, vilket du kan spara många kronor på. Ett tips är även att frysa in svamp och bär som du sedan kan ta fram när säsongen inte är inne för dessa råvaror.  Tänk på att när du fryser in bär eller frukt bör du snabbfrysa  de bär eller frukter som kan vara extra känsliga innan du vakuumförpackar dem.