Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
LAGERTÖMNING: upp till 80% på allt*! Just nu har vi högt tryck och längre leveranstider. Köp REA nu»
FoodSaver är marknadsledande inom vakuumförpackning och har en hel linje med förpackare samt förpackningsmaterial.
HISTORIA
I alla tider har vi funderat över hur vi ska få vår mat att räcka längre, detta sedan de första civiliserade samhällena. Vi har ägnat oss åt allt ifrån inläggning, konservering, kylning och nedfrysning, allt för att hålla våra ätbara ingredienser fräscha. Nuförtiden ägnar vi oss främst åt infrysning och med Foodsavers smidiga alternativ för vacuumförslutning ges möjlighet att bevara maten och ge den längre hållbarhet. Något som kan förbättra dagens metoder så som infrysning ytterligare är användandet av FoodSavers Vacumförpackare. Genom att använda en vacumförpackare så skyddas maten från kemikalier och bakterier då påsen är packad utan luft.
VACUUMFÖRSLUTNING
Hur går då vacuumförslutningsprocessen till? Genom vacuumförslutning så förlängs matens hållbarhet genom att all luft avlägsnas från påsen eller behållaren, vilket minskar den process(oxidation) som påverkar både råvarors smak, näringsvärde, och kvalitet. Då luften avlägsnas kan även tillväxt av mikroorganismer förhindras. Mögel kan till exempel inte växa då det råder låg syrehalt, vilket gör det omöjligt för den att växa i vakuumförpackningar. Uppkomsten av jäst, vilket bildas vid jäsning kan även det förhindras eftersom jäst inte kan växa utan luft.
MILJÖ & EKONOMI
Matavfallet per person uppgår i Sveriges fall till hela 70kg per år. En del av vårt matavfall är oundvikligt, till exempel kompost, men hela 25 kg av varje persons årliga avfall är onödigt avfall. Med hjälp av en vacuumförpackare och genom att planera din matlagning och förvaring på ett smart sätt så kan detta onödiga matavfall reduceras ordentligt. Du sparar dessutom pengar i och med att du slipper slänga mat som blir dålig eftersom den håller sig längre om den är vacuumförpackad. Du behöver inte heller vara orolig för att dina råvaror ska bli dåliga om du köper säsongsvaror eller varor till extrapris, vilket du kan spara många kronor på. Ett tips är även att frysa in svamp och bär som du sedan kan ta fram när säsongen inte är inne för dessa råvaror. Tänk på att när du fryser in bär eller frukt bör du snabbfrysa de bär eller frukter som kan vara extra känsliga innan du vakuumförpackar dem.
FoodSaver är ett varumärke för Jarden Consumer Solutions. Deras smarta förslutningsmetoder gör så att fukt och luft inte kommer åt maten eller råvarorna och därför kan maten hålla mycket längre än vanligt. FoodSaver erbjuder olika typer av smart matförvaring i form av bland annat förvaringsburkar, plastfolierullar, freeze &steam bags och med hjälp av deras smidiga vacuumförpackare.