Gaggia

Reservdel till 161501
-22%

Gaggia

Reservdel till 161501

302 kr
235 kr

Gaggia

Gaggia är Italiens och kanske världens mest kända tillverkare av kaffemaskiner för både professionellt- och hemmabruk. Gaggia har tillverkat kaffemaskiner i närmare 60 år och idag är deras namn synonymt med tradition och pålitlighet. Gaggias historia börjar på 30-talet i Milano då den italienska bartendern Achille Gaggias jakt på den perfekta espresson ledde fram till cremalagret - själva essensen av en riktig espresso. Idag erbjuder Gaggia ett brett utbud av både manuella och automatiska kaffemaskiner som aldrig kompromissar med vare sig kvalitet eller design. 

Förutom kaffemaskiner producerar Gaggia även andra köksmaskiner, till exempel glassmaskiner av hög kvalitet.

HISTORIA
Allt började med att Achille Gaggia ville skapa den perfekta espresson 1930. Sedan dess har Gaggia försett både hem och barer med revolutionerande teknik och kaffemaskiner. Gaggias produkter är tidlösa och av en tilltalande design som är inspirerade av den rådande tidens kultur och design. Gaggias kaffemaskiner ses som crème de la crème av kaffemaskiner. Gaggia ville ta fram en kaffemaskin som var ångfri, vilket inga konkurrerande maskiner var. Gaggias innovativa kaffemaskin gjorde det möjligt att få till en espresso på 15 sekunder.  Gaggia fick idén till den briljanta kaffemaskinen genom att studera en amerikansk arméjeep som hade ett hydrauliskt system. Gaggia som företag grundades i Milano 1948 och idag exporterar Gaggia kaffemaskiner till både USA, Afrika och Storbritannien.

HÖG STATUS BLAND CELEBRITETER
Gaggias första espressomaskin för användning i hemmet döptes till Gilda. Enligt historien togs namnet efter en berömd noirfilm, Gilda, där bland annat Rita Hayworth var en av skådespelerskorna. När Londons första espressobar öppnade i Soho så användes Gaggias espressomaskiner och baren serverade upp till 1000 kaffekoppar per dag. Baren fick en hög status bland kända poeter och författare, vilket bidrog till att även Gaggia som varumärke fick en hög status. Gaggia gjorde även en espressomaskin särskilt till Michael Jackson som placerades i hans hem, Neverland.

EN LITEN ESPRESSOGUIDE
Det är inte lätt att hålla reda på alla typer av latte, espresso och macchiato alla gånger, men här följer en liten miniguide. En espresso är grunden till macchiato, cappuccino och latte macchiato.

ESPRESSO
För att få till en perfekt espresso krävs rätt utrustning och kunskap. Espresso är fylligt kaffe i litet format som även har ett fast skum som kallas crema, och det är viktigt att få till en bra crema för att espresson ska vara fulländad.

ESPRESSO MACCHIATO
En espresso macchiato är en espresso med en liten droppe mjölk. ”Macchiato” betyder ”målad” på italienska, en espresso macchiato är helt enkelt en espresso ”målad” med mjölk. Den ska inte innehålla vanlig rinnande mjölk, bara en gnutta skummad mjölk.

CAPPUCCHINO
En cappucchino innehåller en tredjedel espresso, en tredjedel varm mjölk, och en tredjedel skummad mjölk. Mjölken kan ibland användas till att skapa fina kreationer och denna konst kallas latte art. Ibland kan en cappucchino toppas med kanel, kryddor, råsocker eller riven choklad.

LATTE MACCHIATO
Latte macchiato betyder ”målad mjölk”- här är drycken fläckad av espresso, vilket är det omvända från espresso macchiato. Här utgör mjölken grunden och sedan målas den av espresso. Bara hälften av en vanlig espresso används till denna dryck.