Global

Populära produkter

Visar 40 av 218 artiklar

Global

Global köksknivar är kända världen över för sin fantastiska funktion, och används av professionella kockar likaväl som passionerade hemmakockar. Global grundades 1985 i Japan och deras produkter har sedan dess spridit sig över världen tack vare sin popularitet och omisskännliga kvalitet. Global var det första varumärket som tillverkade helgjutna knivar, och fortsätter än idag att vara pionjärer inom tillverkningen av högkvalitativa köksknivar. 

Global har genom åren vunnit flera prestigefyllda priser för sina olika knivmodeller, och du lär inte bli besviken om du väljer att investera i detta oumbärliga köksredskap! Alla knivar från Global är enkla att använda, har vass egg & är bekväma och lätta att hålla.

SKÖTSELRÅD 

Lämna aldrig din globalkniv odiskad utan skölj kniven direkt efter att du har använt den, torka den sedan noga och sätt den på plats i knivblock, magnetlist eller i knivlåda. Undvik att maskindiska kniven då maskindiskmedel utsätter kniven för våtblästring som gör den slå. Dessutom rör sig kniven i korgen under diskningen och eggen skär då lätt sönder korgen, gör skråmor på bestick eller slås hårt emot en annan kniv och skadar då eggen. Dessutom är risken att diskmaskinen inte startas på en gång, och kniven lämnas med matrester som kan skada den under en längre tid.

Uppstår ytrost kan det poleras bort med metallputs, om inte det görs kan djupare korrosionsskador uppstå. Sköt om din kniv och håll den ren och torr, ta hand om eggen med skärpstav och vid behöv även slipsten så kommer din Globalkniv att hålla resten av livet.

FÖRVARING

Det är viktigt att du har en bra förvaring för dina knivar och att de inte ligger lösa i en besticklåda då knivarna lätt skrapas mot varandra och kan förlora sin skärpa. Det finns flera olika snygga och smarta magnetlister från Globals egna märke som gör att du smidigt kan fästa dina knivar. Global har även flera olika snygga och moderna knivblock i färger som svart, röd, och grå. Med dessa knivblock kan du förvara dina knivar på ett säkert sätt, och knivblocket kan ställas på valfri bänkyta i köket och tar inte särskilt mycket plats, samtidigt som det går smidigt att få fram en kniv vid behov vid matlagningen. Global har även smidiga knivväskor för den resande kocken som vill ha en smidig och säker förvaring för sina knivar. Det finns dessutom olika knivbladsskydd för separata knivar, vilket kan komma väl till pass om du trots allt vill förvara dina knivar i kökslådan.