HACKMAN

Touch Rostfri skål med lock, 5 liter 5 l

Hackman

Touch Rostfri skål med lock, 5 liter 5 l

349 kr

HACKMAN

Hackman är ett finskt företag med en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1790. Hackman är en av de ledande experterna på produktion av nordiska bestick och är idag ett av Fiskars Groups varumärken. Inledningsvis startade grundaren Johan Friedrich Hackman ett framgångsrikt trävaruföretag i Finland och under slutet av 1800-talet började det ta den form det har idag. Då, liksom idag, bestod produktion främst utav bestick. Efter andra världskriget har man ständigt vidgat sortimentet med bland annat stek- och kokkärl och än idag är man en av de största innovatörerna inom köksredskap. Bland annat var Hackman först med att lansera stekpannor med keramisk beläggning.

KLASSISKA KOK- OCH STEKKÄRL

Bland stek- och kokkärlen finns serier med olika kvalitativa material och egenskaper. Alla ytbeläggningar som används i Hackmans kärl är av allra högsta kvalitet (Hardtec, Hardtec Superior och keramiska Ceratec).  
Serien All Steel tillverkas i Hackmans egen fabrik i Finland och har en keramisk Ceratec beläggning med bra värmeledning som ger en jämn och fin stekyta. Kärlen är lätta att rengöra och är perfekta för hemmakocken som uppskattar ett proffsigt resultat i köket. Kärlen är gjorda i rostfritt stål och tål både maskindisk och ugn upp till 240°C. All Steel + har även en 5-skiktsbotten som fungerar effektivt och tyst på induktion och ger en jämn värmefördelning.

Rotisser är en högklassig och snygg produktserie med pannor och kastruller utformad av Pentagon Design. Kärlen har en funktionell formgivning och passar alla spishällar samt ugn upp till 250°C. Kärlen i Rotisser serien har en energisnål Energy Base- botten som kan spara upp till 30% energi på keramikhällar. Hackman erbjuder även innovativa Rotisser NOH som är en serie stekpannor med Non-Overheatable teknologi som gör att pannan inte kan överhetta på induktionshällar genom att uppvärmningen stannar vid 230°C. Beläggningen i dessa pannor kan därför inte förstöras av överhettning då oljor eller fetter inte börjar brinna, vilket också garanterar en längre livslängd. Använd gärna grytlappar till Rotisser-kärlens handtag då dessa kan bli varma.

Produktserien Hard Face är perfekt att använda till den dagliga matlagningen. Kärlen fungerar på alla hällar men framför allt på keramiska hällar. Kärlen är lätta att rengöra och tål maskindisk. Hard Face finns även med Non-Overheatable teknologin (NOH) som inte kan överhettas och fungerar optimalt på induktionshällar. NOH-pannorna har även den starka HardTec Superior nonstick-beläggningen. 

SKÖTSELRÅD

Skölj gärna av kärlet första gången du använder det. Hackmans Rotisser, Hard Face och All Steel tål maskindisk men håller längre om de diskas förhand. Kärlen tål även att du använder köksredskap i metall, men undvik vassa föremål. För att inte skada beläggningen ska du undvika att överhetta ett tomt kärl som inte har egenskaperna av NOH-teknologin. Innan du börjar tillaga maten kan du lägga i lite matfett, olja eller en matsked vatten för att se när pannan är lagom varm oavsett kärl. Kastruller i blankt rostfritt stål behålls glänsande om du torkar kärlet förhand efter diskning. 

Hackman tillverkar även traditionella gjutjärnsgrytor och pannor som finns i serien Brasserie. Kärlen i gjutjärn blir bara bättre med åren ju mer de används och fungerar på alla spishällar. Gjutjärn tål dock inte maskindisk och diskas förhand i hett vatten, använd vanliga diskborstar och undvik stålull. Använd helst köksredskap som är gjorda av silikon, trä eller nylon i kärlen. Brasserie pannor och grytor är förinstekta vilket gör att de kan användas direkt. Pannorna i gjutjärn har även snygga handtag i trä som skyddar mot värme. 

BESTICK FÖR ALLA TILLFÄLLEN

Hackman erbjuder flera klassiska och eleganta bestickserier som du hittar här på KitchenTime. Carelia är ett klassiskt bestick som fungerar utmärkt både till vardag och fest. Besticken är tillverkade i rostfritt stål och designade av formgivaren Bertel Gardberg som är känd för sitt eleganta formspråk. 

Savonia är en annan elegant bestickfamilj som ligger perfekt i handen. Savonia bestick designades på 1960-talet av den internationellt kända formgivaren Adolf Babel och är en designklassiker med högklassig och tidlös utformning.