Hurom

Hurom

Hurom gör förmodligen världens bästa slowjuicers. Hurom slowjuicer arbetar med ett lågt varvtal i två steg. Först krossas ingredienserna och sedan pressas de försiktigt genom en finmaskig sil. Detta sätt att framställa juice ur frukt och grönsaker ger en bättre juice än i en råsaftcentrifug, dessutom utvinner en slow juicer ca 30% mer juice. Tack vare den skonsamma processen bevaras vitaminer, enzymer och andra näringsämnen bättre. Juicen blir också friskare och håller sig bättre än juice som görs i en vanlig råsaftcentrifug. 

HUROMS GRUNDARE
Kim Youngki är Huroms grundare. Hurom skapar teknologier och produkter för att förenkla vardagen för människor och för att förbättra deras hälsa.  Med deras slow juicers och deras andra hälsomedvetna köksapparater vill de bidra till att folk blir mer hälsosamma. Kim Youngkis grundidé var att han ville bidra och ge tillgång till bästa möjliga näring som kan utvinnas från grönsaker och frukt, vilket i sin tur bidrar till att männiksor kan leva hälsosammare och gladare liv.

HUROMS VÄRDERINGAR
Namnet Hurom uppstod från orden ”human” och ”ii-rom”, vilket är ett koreanskt ord som står för ”benefit”. Hurom står därför för ”Giving benefit to the people”, vilket de vill göra genom deras produkter. Hurom anser att den mat man kan lita mest på är den hemlagade, både för att du vet vad den innehåller och för att du vet på vilket sätt den är tillagad. Företaget strävar efter att bli ett varumärke som förknippas med hälsa och som globalt arbetar för att skapa hälsomedvetna köksprodukter som inspirerar människor till att laga nyttig mat, vilket på lång sikt bidrar till att förbättra hälsan hos människor världen över.

HISTORIA
1979 etablerades Panjung Manufacture där elektroniska delar och köksapparater tillverkades.År 1996 ändrade företaget namn till Donga Industry Co och sökte patent för deras gröna elektriska juicer. 1998 utvecklade Hurom deras elektriska gröna juicer ” Oscar all-around green juicer”. 2001 tilldelades Hurom en bronsmedalj vid 2001 års ”Korea Patent Technology Fair” av Korea Chamber of Commerce. Företaget har efter det mottagit flera prestigefyllda priser och utmärkelser, bland annat så blev de tilldelade Guldmedalj vid Seoul International Exhibition 2004. De har även blivit certifierade med ”World Class Korean Product”. 

JUICE- BOOSTA DIN HÄLSA
Grönsaker och frukt innehåller både mineraler, vitaminer, kostfiber, enzymer och fytokemikalier. Fytokemikalier kan till exempel motverka åldersrelaterade sjukdomar så som cancer, och vi behöver vitaminer, mineraler med mera för att må bra och ha en bra hälsa. En universitetsstudie vid college London höll på under 13 år där 60 000 människor övervakades, och studien kom med spännande resultat. Studien visade på att om man äter mer än sju tallrikar frukt och grönsaker kan man drastiskt reducera många olika faktorer som ökar risken för diverse sjukdomar: Att äta sju tallrikar frukt varje dag är inte det lättaste, men genom att dricka juice kan du lätt få i dig likvärdig näring. Hurom menar att ett glas juice från deras slow juicer kan ge lika mycket vitaminer och näring som sju tallrikar frukt och grönsaker. Genom att dricka frukt och grönsaker i form av egenpressad juice istället för att äta dem som de är kan näringsupptaget förbättras hela fyra gånger!