Jamie Oliver

Baksten Rund T2 33,5 cm

Jamie Oliver

Baksten Rund T2 33,5 cm

234 kr

Jamie Oliver

Få har väl missat den forne nakne kocken Jamie Oliver? Han har med sin charm och passion för mat fångat de flestas uppmärksamhet. Förutom att synas på TV i en rad olika program driver han ett antal restauranger och har författat ett flertal kokböcker. Jamie Olivers produkter genomsyras av hans funktionella, ekovänliga och jordnära matlagningsstil. Många av produkterna har rustik design och samtliga är framtagna för maximal funktionalitet.

INSPIRATION
Jamies produkter avspeglar det som han står för- viljan att inspirera vardagskockar till att bli kreativa och ha roligt i köket! Hans kollektion innehåller allt ifrån vintage-inspirerade textiler till rejäla produkter och formar i keramik och terracotta. Produkterna är inte bara designade för att vara lättanvända, utan de är dessutom otroligt vackra och rustika. Om man har rätt redskap har man tagit ett steg i rätt riktning mot att lyckas med sin matlagning. Jamies Tefal-kokkärl är designade för att ge dig en kvalitativ matlagningsupplevelse då den ger bästa möjliga resultat. Jamie Olivers produkter innefattar allt från redskap för matlagning, servering, till förvaring, och Jamies vision är att inspirera till kreativitet i köket- vilket han med sina vackra, lättanvända, och stilrena produkter verkligen lyckas med!

OM JAMIE
Jamie Oliver är född 1975 och är känd som både kock, författare och programledare. Han har bland annat medverkat i tv-serier om matlagning och de flesta av oss känner nog igen honom från ”Den nakna kocken”. Jamies matintresse väcktes redan då han var en liten pojke. Hans föräldrar var pubbägare och har säkerligen bidragit till hans stora kärlek till matlagning. Jamie har en kockutbildning från Westminister College och har jobbat på ett flertal olika restauranger och han äger nu en egen välkänd restaurangkedja med namnet ”Fifteen” och har restauranger både i Melbourne, London och Asien. 

JAMIES MATREVOLUTION
För åtta år sedan startade Jamie projektet ”Jamies matrevolution”. Jamie kom till insikt om att britter äter ohälsosam mat främst på grund av att de inte har tillräckliga matlagningskunskaper och därför väljer de hellre att köpa färdigmat. Detta projekt blev en dokumentär som började som en matrevolution i staden Rochester. Dokumentären blev en stor succé. Jamie beskriver själv matrevolutionen så här:

”Syftet med mitt projekt är att skapa hälsa och välmående för alla, genom att ge tillgång till rätt information och utbildning om mat, genom att göra folk medvetna om denna fråga, och genom att försöka få industrier och regeringar att göra det rätta för att skapa en mer hälsosam och glad värld.”

Genom tillgång till god och färsk mat i kombination med grundläggande matlagningskunskaper finns drivkraft till att förändra liv. Detta projekt har växt och pågår numera i Storbritannien, Usa och Australien och har möjlighet att revolutionera människors inställning till matlagning, och förändringen mot mer hälsosamma matlagningsvanor världen över.