Välkända varumärken K-L som tillverkar kvalitativa köksprodukter

Här hittar du kända varumärken K-L som tillverkar alla typer av kvalitativa köksprodukter i en blandning av större och mindre sortiment. Ett av världens främsta varumärken inom glaskonst är svenska Kosta Boda som funnits sedan 1742. I sortimentet finns glas i alla former, skålar, fat, vaser och lyktor som kännetecknas av att både vara färgstarka och sticka ut genom utformningen som utforskar glasens möjligheter med hjälp av både ny och klassisk teknik. En annan världsledande glasproducent är Luigi Bormioli från Italien som funnits sedan 1946 och tillverkar eleganta och stilrena glas av hög kvalitet på traditionellt vis. LSA International är också en producent av kvalitativa, munblåsta glas. 

Fler varumärken har specialiserat sig på specifika produktkategorier för köket som sticker ut inom sitt område. Ett varumärke som gör köksprodukter i silikon som underlättar både bakning och matlagning då det är lätt att diska och tål hög värme är spanska Lékué som erbjuder produkter som bakformar och köksverktyg i lekfull design. Laguiole har producerat bestick sedan 1800-talet, även knivar och vintillbehör i mycket god kvalitet och som ofta är handgjorda. Linum har ett brett urval av kvalitetstextilier för hemmet i naturmaterial som förkläden, kökshanddukar och grytvantar.
Landmann är ett företag som producerar grillar och är en av de största inom sitt område på gasolgrillar, kolgrillar och grilltillbehör för att få maten perfekt grillad. Och Lotus Grill är kända för sina populära rökfria träkolsgrillar i snygg design som är perfekta för att exempelvis kunna grilla på balkongen.