Kärcher

Populära produkter

Microfiberrullar 2ST Till FC5

Kärcher

Microfiberrullar 2ST Till FC5

394 kr
Planfilter till WD4/5/6

Kärcher

Planfilter till WD4/5/6

333 kr
Fönstertvätt WV1 Plus

Kärcher

Fönstertvätt WV1 Plus

516 kr
Fönstertvätt WV5 Premium

Kärcher

Fönstertvätt WV5 Premium

794 kr

Kärcher

Kärcher grundades 1935 av Alfred Kärcher och är en tysk tillverkare av rengöringsprodukter. Kärcher utvecklar uppfinningsrik rengöringsutrustning både för privat och professionellt bruk och är en ledande tillverkare inom sitt område. Kärcher tillverkar rengöringssystem och produkter som innefattar bland annat ångtvättar, fönstertvättar, dammsugare och högtryckstvättar.  Kärcher ångtvätt är perfekt för effektiv vardagsstädning och med Kärchers batteridrivna fönsterskrapa med sugfunktion kan du rengöra dina fönster, speglar och kakelplattor utan att lämna några ränder.

KÄRCHERS VISION
Kärcher vill göra skillnad i deras kunders liv och vardag genom att erbjuda effektiva lösningar när det kommer till vattenhantering och rengöring.

HISTORIA
Det hela började med en uppfinnare och entreprenör vid namn Alfred Kärcher. Alfred var en ambitiös man med ett starkt driv. Alfred har en utbildning från Stuttgarts tekniska universitet och började sin karriär på sin fars företag. Ungefär tio år senare startade han sitt eget företag för att kunna tillverka och sälja sina egna produkter som var inom genren värmeteknik. En av Alfreds tidiga produkter var ”Kärchers saltbadspanna” som användes till uppfärmningen av metaller och stål. Till en början ägnade sig Kärcher åt mer omfattande produkter för företag och industri, men efter andra världskriget började Kärcher mer och mer att rikta in sig på produkter för vardagligt bruk så som kakelugnar och kaminer.

1950 trädde Kärcher in i marknaden för rengöringsprodukter då han lanserade den allra första hetvattentvätten med namnet ångtvätt DS 350. Den konstruktion som användes till denna vattentvätt används fortfarande vid framställning av produkter idag. Vid Kärchers bortgång 1959 fick hans fru ta över företaget och hon satt i ledningen för företaget i över 20 år. Det var under denna tid som Kärcher blev framgångsrika globalt. Idag är det deras barn som har ansvaret för Kärcher. 2015 sålde Kärcher 12,9 miljoner maskiner och företaget hade över 11000 anställda i över 60 olika länder. Detta ger en indikation av hur stort Kärcher faktiskt är idag och 2015 var ett rekordår för Kärcher.

SAMHÄLLSANSVAR
Kärcher värnar om samhället och har ett kulturellt sponsringsprogram där de hjälper till att återuppbygga kulturella monument som blivit förstörda eller som behöver rustas upp. De har till exempel stöttat projektet att bygga upp Katedralen i Aachen. De ger även ett tekniskt stöd till SOS-barnbyar och har även ett samarbete med Global Nature Fund. Kärcher vet att de är en stor aktör på marknaden och i världen och vill därför bidra till att göra skillnad och ge tillbaka till samhället, vilket vi tycker är en väldigt sund och bra inställning.