Kyocera

Kyocera är ett multinationellt företag med produktion världen över. Kyocera har sedan starten strävat efter att lösa problem med hjälp av den allra senaste tekniken, och gör så än idag. Företaget producerar köksprodukter och knivar med utsökt teknisk färdighet som lovar det allra senaste inom köksteknik.

HISTORIA
 Kyocera har blivit känt för deras revolutionerande teknik, och deras keramiska knivar och köksredskap. Kyoceras logga representerar initialen “K” för Kyocera med  en cirkel av ett “C” som står för ceramics (keramik). Kyocera hette från början Kyoto Ceramic  och grundades år 1959 i Japan och företaget specialiserade sig på keramik. Japan anses ligga i framkant när det kommer till knivar och levererar de vassaste knivarna. Kyocera är ett exempel på att japanska knivar levererar kvalitetsknivar med en grym skärpa. Kyocera introducerades i oktober 1982 när företaget bytte namn från “Kyoto Ceramic” till “Kyocera”. 

MATERIAL
Kyoceras knivar har blad gjorda i zirkoniumoxid vilket gör att deras blad håller mycket längre än stål. Bladen kan heller aldrig rosta, sätta smak på maten, eller skifta i färg.  Knivarna är lätta och behåller sin vasshet längre än andra knivar. En kyocerakniv har en otroligt lång hållbarhet och är av hög kvalité. Kyocera använder sig av unika metoder där de skapar  återkristalliserade ädelstenar som består av samma ämnen som dess naturliga motsvarighet. De har utvecklat köksverktyg av slitstarka keramiker för att knivarna ska ha en lång livslängd. En keramisk kniv passar perfekt för dig som vill ha en vass kniv som behåller sin skärpa utan att du behöver underhålla den.

SKÖTSELRÅD
För att knivarna ska hålla så länge som möjligt bör du använda dig av en träskärbräda eller plastskärbräda. Knivarna bör inte användas på hårda ytor så som sten, glas, porslin, eller marmor. Kyoceras knivar bör helst diskas för hand.  Du bör försöka undvika att använda keramiska knivar till att bända eller böja, som vid till exempel karvning eller urbening på grund av att keramik inte är ett flexibelt material. Något som är väldigt viktigt för att bevara knivarnas kvalité är att ha en bra förvaring för dina knivar. Knivarna ska helst förvaras separat från andra redskap som kan nöta på knivarna. Kyocera har ett snyggt förvaringsställ i bambuträ som är att rekommendera. Ett knivblock för lådor är också ett bra och skonsamt förvaringssätt för dina knivar. 

MANDOLIN
Något som har blivit väldigt populärt i kök världen över är mandoliner. Med en mandolin kan du enkelt strimla och riva potatis eller grönsaker. Kyocera har flera olika mandoliner som är tillverkade i deras karaktäristiska keramik. Mandolinernas keramiskt blad håller likt deras knivar skärpan länge och mandolinerna har fått toppbetyg från så väl hobbykockar till professionella kockar!

Populära varumärken

Sortera: 40 / 61 produkter

Populära produkter

Visar 40 av 61 artiklar