Landmann

Populära produkter

Visar 40 av 61 artiklar

Landmann

Landmann startade sin verksamhet med att sälja grillar i Tyskland 1966. Idag har Landmann ett komplett utbud av grillar och grilltillbehör och är en av de största inom sin bransch på gasolgrillar, kolgrillar och grilltillbehör i Europa med nya produkter som tillkommer varje år. Landmanns grillar gör det enklare att få till den perfekt grillade maträtten, här på KitchenTime finner du flera av Landmanns kvalitativa kolgrillar, gasolgrillar och grillredskap.

Landmann-grillar kännetecknas av hög kvalitet, funktionalitet och prisvärdhet och varumärket har i snart 50 år betytt säkerhet och kvalitet på marknaden i Europa. Många av grillarna är emaljerade, vilket innebär en ytbehandling av keramiskt material som bränns fast på grillen. Dessa grillar är tillverkade i en speciell plåt som är avsedd för emaljering. Fördelarna är god hållbarhet vid höga temperaturer, de är lätta att rengöra och har ingen färgförbränning.

GASOLGRILL ELLER KOLGRILL

Gasolgrillens fördelar är att den snabbt blir klar för grillning och är lika lätt att stänga av när du grillat färdigt. Den är billig att använda och den osar och ryker mindre jämfört med en kolgrill. Med gasolgrillen är det lätt att grilla både långgrillning och snabbgrillad mat en vardag.

Här hittar du bland annat Triton som är en serie gasolgrillar med många emaljerade delar där de nyaste är utrustade med Landmanns senaste PTS-system för optimal värmehållning och fördelning. Grillarna har ett stort varmhållningsgaller med mycket plats för mat och passar utmärkt för att laga mat till hela familjen och till grillfesten. Landmanns gasolgrillar är av hög kvalitet och grillarna i serien Triton ger mycket utrustning för prisklassen. Gasolgrillarna ger även samma goda grillsmak som kolgrillarna. Landmann levererar av miljöskäl gasolgrillarna utan slangkoppling på grund av skillnader i typer av kopplingar och gasoltuber i de skandinaviska länderna. Landmann regulatorset till gasolgrillar finns att köpa separat. 

Kolgrillarna ger den där lilla extra speciella grillkänslan och grilldoften, dock kräver det lite mer förberedelser med antändning och väntan på den perfekta glöden jämfört med gasolgrillen. I sortimentet finns kolgrillar som kan användas både för vanlig grillning och som barbequegrill tack vare sidobehållaren på grillen. Och med hjälp av termometern som sitter på locket är det enkelt att hålla koll på temperaturen. 

Inför grillningen är det bra att tänka på att grilla först när kolet eller briketterna fått en grå askyta. Det tar vanligtvis runt 20 minuter. För att få den bästa glöden på grillen lägger du briketterna/kolet i en pyramid som sedan sprids ut när väl koden glöder. Om du väljer mellan briketter och kol är den främsta skillnaden att briketterna har en jämnare och längre glödtid medans kolen ger en bra glöd snabbare. På grillar som inte har luftspjäll i grillskålen kan du med fördel lägga lite aluminiumfolie i botten för att underlätta rengöringen.

Landmann erbjuder även olika grillverktyg av mycket god kvalitet, du finner olika stekspadar, grillspett och borstar till grillen. Även stadiga grillredskap av mycket hög kvalitet som hamburgehalster, fiskhalster och grillkorg för grönsaker och skaldjur med smart avtagbart handtag så korgen även kan användas under stängt lock. Landmanns kvalitativa grillar och grillredskap passar såväl nybörjaren som grillproffset!

I KitchenTime Magazine kan du läsa mer om Landmann, skillnader mellan kol- och gasolgrill, populära grillredskap och grilltips!