Lava

Populära produkter

Kampanj
Stekpanna Ø 28 cm med trähandtag Rosa
-25%

Lava

Stekpanna Ø 28 cm med trähandtag Rosa

885 kr
668 kr
Kampanj
Gryta Låg Röd 24 cm 2,4 L
-46%

Lava

Gryta Låg Röd 24 cm 2,4 L

929 kr
499 kr

Lava

Lava är ett turkiskt varumärke som tillverkar stekkärl och kokkärl av hög kvalité och funktion. Grytorna finns i många vackra färger och insidan är inte emaljerad vilket gör att de passar perfekt som stekgrytor. Lägg ett extra öga på Lavas multipanna, som är en kombination av en traktörpanna och stekgryta.


Lavas Gjutjärnsprodukter

Alla lavas produkter är unika och de är handgjorda av yrkeskunniga hantverkare som har många år av erfarenhet och kunskap om hur gjutjärnsprodukter ska tillverkas och behandlas. På grund av att Lavas produkter är handgjorda får varje produkt en unik variation som ger hantverket en fin touch. Gjutjärn bidrar till att värme naturligt bevaras och omfördelas, vilket naturligtvis är en fördel för deras gjutjärnsprodukter så som deras grytor. Denna egenskap har även förstärkts genom att Lava utvecklat en speciell glasering som ger deras grytor och pannor extra funktion och dessutom en vacker yta. Lavas grytor finns dessutom i många olika vackra färger så som röd, orange, blå och lila. Grytorna har ett specialutformat lock som gör så att all smak och vätska blir kvar i grytan vid matlagningen.

Att laga mat i en gjutjärnsgryta har varit något som vi gjort i flera århundraden. Denna matlagningsteknik blev allt mer populär under 1900-talet men blev under en tidsperiod utkonkurrerad av grytor i teflon. Nu är dock gjutjärnet i centrum igen och de allra flesta talangfulla kockar skulle nog rekommendera gjutjärn framför teflon.

Gjutjärnets egenskaper
1. Gjutjärn bidrar till en jämn värmefördelning vid matlagning
2. Gjutjärn behåller enkelt både kyla och värme

3. Gjutjärn är miljövänligt då det är 100% återanvändningsbart.
4. Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor så som gas, induktion, spis, keramik, eller till och med över öppen eld.