Linum

Kuddfodral Paolo 40x60 cm

Linum

Kuddfodral Paolo 40x60 cm

436 kr

Linum

Linum har ett brett urval av kvalitetstextilier för hemmet med produkter som tål att användas både till vardags och till fest. De arbetar med naturmaterial av högsta kvalitet i både garner, färger och sömnad. Något av det som Linum värderar väldigt högt är hållbarhet och miljö och därför är de otroligt noggranna med att alla delar av deras produktion går rätt till och tar hänsyn till både miljö och människor. Linums uttryck är en kombination mellan indisk tradition och svensk design.

HISTORIA

Det hela började med en resa till Indien. Året var 1966 och Linums grundare mötte två drivna bröder vilka skulle komma att bli två nära vänner och affärspartners. De värdesatte alla tradition, hållbarhet och kvalitet och ville tillsammans ta fram produkter som var i närhet till både natur och människa. Linum och bröderna startade en produktion av svensk design med en indisk anda. Produktionen bestod till en början av tio vävstolar och har idag expanderat till 80 stycken. Vid tillverkningen av Linums textilier används material av hög kvalitet tillsammans med ett kompetent hantverk vid vävstolarna. Målet är att Linums produkter ska hålla en hög standard och dessutom vara slitstarka. Kvalitet framför kvantitet är Linums måtto.

HÅLLBAR PRODUKTION

En punkt där Linum vill ligga bra till är när det kommer till hållbar produktion. Linum vill hantera naturens resurser på ett varsamt och långsiktigt sätt. Linum vill även ha bra arbetsvillkor och minsta möjliga miljöpåverkan, vilket är något som de arbetar för att förbättra löpande. De två bröderna som var med vid Linums start står än idag för hela 70 % av Linums produktion, vilket gör att de kan ha en noggran överblick över hur arbetsförhållanden ser ut, och hur stor påverkan på miljön som de har. Alla Linums produkter är ISO 1400-1-certifierad och enbart Oeko-Tex-godkänd färgning används. Färgning kan annars vara en stor miljöbov. Hela 94 % av det vatten som används vid produktionen återanvänds för att minska vattenåtgången som annars är enorm vid textiltillverkning. Tillverkningen innehåller inga farliga kemikalier vilket gör att de arbetare som arbetar med produktionen slipper sätta sin hälsa på spel.