Madam Stoltz

Visar 40 av 1126 artiklar

Madam Stoltz

Designföretaget Madam Stoltz grundades 1995 med säte på ön Bornholm, Danmark. Madam Stoltz erbjuder inredning för det moderna hemmet i klassisk och stilren design som inspirerats av den indiska kulturen. Ett äventyrligt sinne, kreativitet och fantasi är drivkrafterna bakom företaget i kombination med fascination för den asiatiska livsstilen samt att kunna fånga upp de möjligheter som dyker upp när man är på resande fot.

MADAME STOLTZ DESIGN MED INSPIRATION FRÅN INDIEN

Grundaren och designern Pernille Stoltz har ett nära och långvarigt samarbete med sina leverantörer i Indien därifrån inspirationen till namnet Madam Stoltz kommer ifrån och även produkterna som inspireras av indisk hantverkstradition. När Pernille skulle namnge sin första butik i Köpenhamn 1995 var Madam Stoltz det första namnet i åtanke, då hon alltid så artigt blivit tilltalad ”madam” i Indien. Butiken gav Pernille möjlighet att ofta resa till Indien, som är fyllt av kontraster,  och förverkliga sina kreativa idéer samt få massor av inspiration. Indien har också blivit hennes andra hem och hon plockar upp känslor, mönster och texturer från olika delar av världen och från människor hon möter. Pernille är född och uppväxt på den vackra danska ön Bornholm med varierade landskap, vackra sandstränder och skogar som också är en pågående inspirationskälla. Pernille Stoltz har ett nära och långvarigt samarbete med de indiska leverantörerna som tillverkar hennes design och hon reser till Indien minst fyra gånger per år som bidrar till nya intryck och inputs. Genom Madam Stoltz produkter får du en inbjudan att vara en del av resan. 

1997 började Pernille sälja produkter till andra gåvo- och livsstilsbutiker i Danmark vilket startade upp Madam Stoltz grossistverksamhet. Pernille driver företaget tillsammans med sin man Peter. Pernille är designer och ansvarar för kontakten med leverantörerna i Indien och Kina, och Peter sköter ekonomin och logistiken. Idag säljs Madam Stoltz inredning över hela Europa.  

På KitchenTime finner du många fina produkter för köket från Madam Stoltz i stilren och modern design. Här finns bland annat vackra brickor i marmor och bambu samt skålar, muggar och glas i jordnära färger som passar perfekt i det moderna hemmet.