Mason Cash

Mason Cash

Mason Cash har sedan 1800-talet tillverkat kvalitativa köks- och bakredskap som är designade för alla hemmakockar och bagare, professionella såväl som nybörjare. Brittiska Mason Cash är kända för sina innovativa och klassiska köksprodukter och erbjuder det allra bästa av väsentlig bakutrustning.

Mason Cash Historia

Mason Cash grundades i England under 1800-talet och började som ett krukmakeri i hjärtat av den engelska keramiska industrin. Krukmakeriet drevs av flera mästare i keramik, varav den mest färgstarka var "Bossy" Mason varifrån namnet Mason kom ifrån under 1800-talet. Tom Cash förvärvade sedan krukmakeriet 1901 och döpte om företaget till Mason Cash & Co. 

Under 1800-talet producerade Mason Cash skålar men det var först år 1901 som de designade och tillverkade den allra första ikoniska Mason Cash skålen. Utformningen av skålen har hängt med genom tiderna och har idag blivit något av en designklassiker. Designen på skålan har knappt förändrats genom åren och varumärket Mason Cash är idag kända för sina både klassiska och nyskapande köksprodukter.

Mason Cash är ett väletablerat och mycket omtyckt varumärke som är synonymt med inhemsk köksutrustning. Sortimentet omfattas av kvalitetsprodukter med funktionella fördelar som såväl är estetisk tilltalande, ett utmärkt val för den kräsna kocken. Varje produkt har utvecklats och utformats med kundens förväntningar och moderna krav i åtanke. Många av produkterna karaktäriseras av den engelska originaldesignen och ett antal produkter har utvecklats med en modern twist av den ursprungliga designen med ytterligare färger eller mönster. Här på KitchenTime finner du flera av Mason Cash både tidlösa och snygga bakredskap som gör bakningen och arbetet i köket extra roligt.