Nachtmann

Populära produkter

Sixties Stella vattenglas 31cl 2-p
-30%

Nachtmann

Sixties Stella vattenglas 31cl 2-p

399 kr
280 kr
Vivendi Karaff + 2 st vinglas
-40%

Nachtmann

Vivendi Karaff + 2 st vinglas

499 kr
301 kr

Nachtmann

Nachtmann säljer glasprodukter av högsta kvalitet och har mer än 180års erfarenhet inom glasbranchen, något som gör att de är i en klass för sig. Nachtmann producerar de finaste tyska glasen , Bayerska kristallglas och deras glas ger det moderna samhället en liten bit av lyx och elegans. Nachtmann strävar efter att blicka framåt för att hålla en modern design, samtidigt som de värnar om deras traditionella glasproduktion vilket ger det bästa av tradition & modernitet. Här hos oss på Kitchentime hittar du deras stiltypiska kristallprodukter, både glas, karaffer, ljuslyktor och skålar som alla bidrar med en utstrålning av lyx och elegans.

HISTORIA

1834 grundades Nachtmann av glasmästaren Michael Nachtmann och glaset tillverkades från början i den Bayerska skogen. År 1900 tog en man vid namn Zacharias Frank över företaget och flyttade företagets högkvarter till Neustadt an der Waldnaab, vilket är företagets huvudkvarter än idag. Under andra världskriget slutade glasproduktionen och efter kriget byggdes allt upp på nytt och kristallglasproduktionen sattes igång igen. 1995 tog Nachtmann över en av Rosenthals fabriker för att få tillgång till bättre produktionsbyggnader. 2001 blev Nachtmann certifierade på grund av deras tillvägagångsätt för att bidra till att skydda miljön. År 2010 erhöll de ytterligare ett certifiat tack vare deras miljövänliga tillvägagångssätt.

TILLVERKNINGSPROCESSEN

Glasproduktionens första fas innebär att råmaterial väljs ut. De främsta materialen som används vid Nachtmanns glasproduktion är kvartssand, alkalioxider, kalk och metalloxid. Dessa material blandas och sätts ihop av en maskin och materialen smälts ned. Maskinen kan pressa det flytande glaset i former, eller så blåses glasmassan till en form. När glaset tagit form sker en polering med eld som ger glaset en jämn och skinande yta och efter det kyls glaset. Nachtmanns glasmästare bidrar till att glaset får hög kvalitet och gör glaset till ett fint hantverk. Varje del av tillverkningsprocessen har både hjärta och själ i sig och övervakas noggramt för att allt glas ska hålla en hög standard. Nachtmann var de första i Europa som använde en miljövänlig poleringsmetod och har mottagit flera miljöpriser genom åren.