Nordal

Visar 40 av 679 artiklar

Nordal

Nordal är ett familjeföretag som grundades 1991 av Annie och Ingolf Nordal. Signe Nordal Madsen, creative director och produktutvecklare och mads Nordal Peterson, VD och försäljningschef, har varit delägare och samtidigt en naturlig del av verksamheten sedan företaget grundades.

KÄRLEK TILL INDIEN
Det hela började med att Ingolf förälskade sig i Indien och dess karaktäristiska stil. Det första som kom att säljas var en serie av vackra och gamla möbler som importerades från Indien och Nordal insåg då att det var många som delade glädjen med dem av de autentiska och färgstarka möblerna.

INSPIRATION
Familjen Nordal har djupa rötter i Norden och Danmark och känner därför att nordisk och dansk natur är något som ligger dem varmt om hjärtat. Detta är även en stor inspirationskälla som ligger bakom alla av deras kollektioner. Nordals dragning mot Indien gör att deras kollektioner och designer blir en kombination av både influenser från norden och den mer orientaliska stilen som man hittar i Indien. Kollektionerna lanseras på våren, sommaren, julen och vintern. Kollektionerna tas fram av en talangfull grupp designers som är noggrant utvalda för att passa Nordal och deras stil. Nordals ledord är funktionalitet, personlighet och kreativitet.

YNGRE KÄNSLA I PRODUKTERNA
Sedan Signe och Mads, den yngre generationen Nordal, började att arbeta i företaget ville de addera en yngre känsla till företagets produkter. Sakta, men säkert, har de tillsammans skapat ett brett utbud av möbler och inredning som är deras alldeles egna stil. Allt är skapat i tätt samarbete med en rad duktiga designers och samtliga arbetar hårt för att sprida det etablerade Nordal DNA:et världen över, från visioner hos medarbetare till produkter.

PRODUKTERNAS FUNKTION

Nordals vision är att ta fram produkter som deras kunder lätt kan ta till sig och integrera i deras vardag. De ser gärna hur deras produkter förändrar uttryck beroende på vilken typ av vilken typ av kund som använder dem.