Opinel

Populära produkter

Stekknivar

Opinel

Stekknivar "Bon Appetit", No125 Countryside, 4-delsset

559 kr
Stekkniv
-26%

Opinel

Stekkniv "Bon Appetit", No125, 11 cm, oliv

185 kr
136 kr

Opinel

Opinel är kända världen över för deras fickknivar i olika storlek och med olika färg och form. Företaget har över 100 års erfarenhet när det kommer till tillverkning av högkvalitativa knivar. I vårt sortiment hittar du många av Opels olika modeller, både träfärgade, rosa, gröna, lila och blå och de är alla ett resultat av ett vackert och traditionellt hantverk.

HISTORIA
Den världskända knivtillverkaren Opinel hade sin början i Frankrike på slutet av 1800-talet där familjen Opinel med Joseph i spetsen startade den första knivverkstaden. Joseph var intresserad av teknik och byggde under en period en egen kamera. Under en tid arbetade han som bröllopsfotograf och använde då sin egen kamera. Hans passion för teknik och maskiner gjorde att han efter en tid började fundera på en ny uppfinning och det var få som han tillverkade en liten fickkniv, den första Opinel-kniven som företaget är känt för idag! Joseph tillverkade knivarna i olika storlekar för att kunna passa olika stora händer, och även för att knivarna skulle lämpa sig för olika användningsområden.

Med tiden så gick den tekniska utvecklingen snabbt framåt och 1901 kunde man skåda den första Opinel fabriken. Opinel mottog första pris vid den internationella Alpina utställningen i Turin 1911 för sina knivar och några år därefter kom massproduktionen av knivarna igång på riktigt. Den karaktäristiska säkerhetsringen som finns på Opinels knivar kom till i mitten på 1950-talet. Ringen tillverkades från början till den minsta storleken av knivarna för att kniven enkelt skulle kunna fästas i kedjan till ett fickur. Denna symboliska ring kan man se även idag på ett flertal modeller. Namnet Opinel blev så väletablerat och förknippat med knivar att det kom att införas i den franska ordboken Laruosse 1989. 

KVALITETSKNIVAR FÖR ALLA ÄNDAMÅL
Opinel har med sin långa erfarenhet i branschen utvecklat och designat knivar som är till för specifika ändamål. Exempel på detta är knivmodellen som har ett litet kraftigare blad och ett robust knivskaft som är perfekt till att öppna ostron och hantera skaldjur med. De tunnare skalknivarna är lämpade till att skala allt från grönsaker till frukt med. Stekknivar som har ett litet rundat skaft för stadigt grepp och ett litet smalare vasst blad gör det lättare att skära kött. Det finns även eleganta knivar som är avsedda för att öppna vinflaskor och skära ost med. Opinel har även knivset för barn och fingerskydd för säkrare användning.