PEUGEOT

Visar 40 av 200 artiklar

PEUGEOT

Franska Peugeot levererar kryddkvarnar, vinöppnare, vinglas och andra serveringsprodukter av högsta klass och av utmärkt kvalitet. Att de dessutom är måna om klassisk design och exklusiva material gör Peugeot till det självklara valet för den medvetne vinälskaren. Peugeots äventyr tog sin början på 1840-talet med olika typer av uppfinningar, bland annat det första Peugeot-kvarnen. Än idag har Peugeots kaffe-och pepparkvarnar en hög status bland framstående kockar världen över. Peugeot kombinerar smart teknologi med snygg och stilren design. Företagets lejonsymbol representerar styrkan av lejonets tänder och flexibiliteten av dess klor. Peugeot exporterar sina produkter till fler än 80 länder över hela världen, och Peugeots kaffe och deras pepparkvarnar sätter standarder för alla gourmetkockar. Peugeot levererar alltid sina kvarnar fyllda med salt och peppar från Peugeot eget märke.


HISTORIA
År 1850 fick företaget sin lejonsymbol som från och med nu prydde alla deras produkter.  1852 lanserades kläder för kvinnor och 1855 lanserades företagets första kvarnar i gjutjärn. Dessa kvarnar kunde användas till att mala stora kvantiteter av olika korn så som kaffe, socker, havre, med mera. Peugeots första kvarn med färgglad design kom år 1904 och var i polerat valnötsträ med en blå design i kombination med en vit bakgrund. Företaget lanserade sin första väggmonterade kvarn 1920 och de fanns i över 200 olika modeller. Ett decennium senare gjordes de första försöken att ta fram en elektrisk kaffekvarn med en motor som satt ovanpå kvarnen som drevs av en rem. 2007 bestämde sig Peugeot för att utöka deras produktsortiment och sin inriktning genom att köpa upp företaget L’esprit et le vin som specialiserat sig på vinprovning, kaffe och kryddor. Peugeot intog därför arenor både inom kök-och porslinsmarknaden. År 2008 skedde en korrigering av deras tidigare produkter genom en ny innovation som innebar  att den centrala axeln som gick rakt genom mitten av kvarnen togs bort. Detta gjorde att kvarnar kunde göras genomskinliga, och dessutom blev påfyllnadsmomentet mycket smidigare än tidigare.

År 2010 firade Peugeot sitt jubileum, hela 200 år! Därför uppmärksammade de sina klassiska kreationer från 1810s exklusiva utgåvor av modellerna Bistro, Tahiti, Fiji, och Paris. Var och en av dessa representerar en era och kommer i fyra olika moderna färger. I samband med jubileet hölls tävlingar där märkets trogna kunder kunde delta och berätta om sitt favoritminne från Peugeot med ord eller en bild.