Pyrex

Populära produkter

Måttbägare Classic

Pyrex

Måttbägare Classic

138 kr
Skål Classic

Pyrex

Skål Classic

93 kr
Måttkanna Classic

Pyrex

Måttkanna Classic

70 kr
Ugnsfat Optimum 31x20cm Rektangulärt

Pyrex

Ugnsfat Optimum 31x20cm Rektangulärt

99 kr
Ugnsfat Optimum 28x17cm Rektangulärt

Pyrex

Ugnsfat Optimum 28x17cm Rektangulärt

119 kr
Matlåda Plast 17cm x 10cm x 5cm

Pyrex

Matlåda Plast 17cm x 10cm x 5cm

119 kr
Matlåda 28x20x8,0 cm

Pyrex

Matlåda 28x20x8,0 cm

107 kr
Förvaringsburk 2 st glas

Pyrex

Förvaringsburk 2 st glas

249 kr

Pyrex

Så väl vardagskockar som professionella kockar har sedan 1915 varit flitiga användare av Pyrexs glasprodukter. Pyrex framgång började med deras populära glasprodukter för bakning vilka har blivit uppskattade av flera generationer tack vare attprodukterna är slitstarka, prisvärda, och att de förblir fläckfria. Pyrex glas är utmärkt för servering och matlagning. Idag har Pyrex även andra produkter för köket så som grytor och pannor, metallredskap och andra köksapparater. Närmare 80 % av alla hushåll i USA äger en glasprodukt från Pyrex och många produkter går i arv från generation till generation.

HISTORIA
Pyrexs glasprodukter har sedan1915 producerats i USA. Företag ägnar sig allt mer sällan åt inhemsk tillverkning, men detta är något som Pyrex hållit fast vid. Pyrex har mer än 700 anställda i Pennsylvanien och omkring 2500 anställda vid tillverknings-och distributionsanläggningar. Pyrex har tillit till sina anställda och sina kunder och deras vision är att i framtiden expandera deras verksamhet vad gäller tillverkning och värna om sin  amerikanska tillverkning samtidigt som de skapar arbetstillfällen. Pyrex är stolta över att deras produkter intagit många amerikanska hem och till och med går i arv från generation till generation.

ETT TÅRTBAK BLEV STARTSKOTTET
Jesse Littleton som var laboratoriefysiker bestämde sig för att prova glasets potential när det kom till matlagning. Han bad därför sin fru att baka en tårta i botten av en värmetålig glaslampa. Det visade sig att bakningen gick snabbare och att tårtan kunde flyttas utan att fastna i glaset, samtidigt som det var lätt att rengöra glaset. Där och då föddes idén om Pyrexs köksredskap i glas. Den första glasprodukten lanserades redan samma år, vilket var en pajform.

Idag finns det många som samlar tidiga produkter från Pyrex. Särskilt populära är de i spännande färger som började produceras kring 1953. Några av Pyrex tidiga designer var ”Gooseberry”, ”Daisy”, ”Gaeity” och ”Snoeflake”.

PYREXGLASET
Pyrex glasprodukter är tillverkade i glas av bortrioxid och kiseldioxid vilket gör glaset mycket tåligt mot höga temperaturförändringar. Glasets egenskaper är i allmänhet väldigt lik kristallina ämnen och vätskor. På makronivå är glas likt fasta ämnen eftersom det behålls i en hel del när det flyttas från en behållare. På molekylär nivå är istället glas mer i enlighet med vätska än fast form.  Glasets egenskaper i form av hårdhet, klarhet och tålighet mot temperaturförändringar är beroende av dess kemiska komponering. När Pyrex skapades försökte forskare ge glaset en komposition som var tålig mot temperaturförändringar, vilket de lyckades med. Pyralexs glasprodukter är lätta att rengöra, ugnssäkra, och blir inte fläckiga, vilket gör att de håller en hög standard och får en lång hållbarhet.