Rice

Populära produkter

Kids 4 Room Tallrik Rosa/Röd

Rice

Kids 4 Room Tallrik Rosa/Röd

95 kr
Tallrik Djup Melamin Stjärna

Rice

Tallrik Djup Melamin Stjärna

51 kr
Kopp Baby Grön/Turkos

Rice

Kopp Baby Grön/Turkos

39 kr
Kids 4 Room Tallrik Grön/Turkos

Rice

Kids 4 Room Tallrik Grön/Turkos

109 kr

Rice

RICE är kända för sina färgglada produkter i melamin. I vårt sortiment har vi till exempel muggar, tallrikar och tårtfat i härliga mönster och färger.  Rices produkter är färgglada och jordnära samtidigt som de är roliga och funktionella. Rices ambition är att med färgglada redskap göra dig på bra humör när du bakar, lagar mat, diskar eller städar för att du ska kunna njuta av en färgglad vardag.

HISTORIA
Rice är ett danskt företag som säljer både köksredskap och andra färgglada accessoarer. Företaget grundades 1998 och idén om Rice växte fram då dess grundare Charlotte tillsammans med sin man Philippe ville förändra deras liv. De hade tidigare bott 15 år i Paris och kände att det var dags för nya äventyr. Rices resa startade genom att de började sälja en familjeväns hantverk och hantverk från bland annat Madagascar samtidigt som de hade deras bas i Danmark. Efter det har företaget utvecklats och säljer idag allt ifrån färgglada skålar, fat och glas, till dekorationer och prydnader. Rice har idag även en butik i Danmark under namnet ”Riceteria” som öppnade 2014. I butiken/fiket säljs färgglada produkter men även god och hälsosam mat i en färgglad miljö tillsammans med trevlig personal och vacker musik. 

SOCIALT ANSVAR

Teamet bakom Rice har ett intresse för etik och de vill att hela deras verksamhet ska genomsyras av höga sociala och etiska standarder. Rice är exempelvis det första scandinaviska företaget som är certifierade enligt SA8000 standard.  För att få bli certifierade enligt SA8000 måste höga standarder vad gäller arbetsplatser uppfyllas. Kraven är bland annat baserade på FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, och nationella lagar. De företag som erhåller detta certifikat har åtagit sig policys och ett arbetssätt som värnar om deras arbetares mänskliga rättigheter. 

Rice vill göra skillnad genom att agera ansvarstagande och har sedan dess start 1998 tillämpat ett etiskt reflekterande vad gäller deras verksamhet. De flesta av deras produkter tillverkas av arbetare i tredje världen och därför vill de vara säkra på att alla deras färgglada produkter tillverkas i enlighet med mänskliga rättigheter och att det tas hänsyn till hälsoaspekter, och att barnarbete inte används vid produktionen. Rice stöttar även olika projekt världen över där olika organisationer arbetar för att skapa förbättrade sociala förhållanden i den tredje världen. Rice uttrycker sig följande om sitt sociala ansvar:

”Vi har en stark tro att ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon”.

NAMNET RICE

Företaget får ständigt frågor om varför de valt just namnet Rice som företagsnamn. Svaret på den frågan är att de anser att Rice(ris) är en viktig matbas i många länder och i vissa länder är det den viktigaste råvaran av dem alla. Många arbetare i Madagascar mottar till exempel en påse ris som en del av deras lön, vilket visar risets betydelse och därför valdes namnet Rice.