Sandqvist

Populära produkter

Kampanj
Linnea Kruka Canvas Svart

Sandqvist

Linnea Kruka Canvas Svart

289 kr
Ekstedt Förkläde Olive

Sandqvist

Ekstedt Förkläde Olive

1 195 kr

Sandqvist

Sandqvist grundades 2004, och tillverkar framförallt väskor älskade av många. Oavsett om det är ett förkläde eller en väska så är produkterna okomplicerade och väldigt vackra. I designen finns det ett tydligt svenskt arv som reflekteras genom deras inspiration från nordiska landskap. Bland de produkter vi erbjuder från Sandqvist så hittar man förklädet som är framtaget tillsammans med stjärnkocken Niklas Ekstedt. Sandqvists produkter av olika design är funktionella samtidigt som de är vackra, med en touch av Sverige.

HISTORIEN BAKOM SANDQVIST
Företaget startades år 2004 av Anton Sandqvists. Antons bror Daniel och deras gemensamma vän Sebastian är de som tillsammans skapat varumärket och allt som det står för. Sandqvist sålde till en början enbart ryggsäckar men har nu expanderat till att sälja alla möjliga typer av väskor, krukor och förkläden. Med Sandqvists snygga design lyckades de få ryggsäcken att åter bli populär. Innan deras ryggsäckar hade ryggsäcken under en längre tid ansetts vara en accessoar för barn och något som  en ”otrendig pappa” kunde tänkas använda. 2011 erhöll Sandqvist tidningen Cafés modepris. Idag är Sandqvists väskor otroligt populära och man kan skymta Sandqvists väskor här och var på stan bärandes av både män och kvinnor i olika åldrar. 2015 öppnades Sandqvists tredje butik här i Sverige. 

SANDQVISTS INSPIRATION
Den främsta inspirationen får Sandqvist från det nordiska landskapet med dess djupa skogar, sjöar, obefolkade landskap, så väl som livsstilar i tätorter. Sandqvist inspireras även av kreativa personer med unika idéer. Några personer som de har fått särskild inspiration av är sångerskan och låtskrivaren Seinabo Sey, artisten och konstnären Malin Gabriella, och sångerskan och låtskrivaren Noonie Bao. 

NIKLAS EKSTEDT FÖR SANDQVIST
Sandqvist har bland annat ingått ett samarbete med stjärnkocken Niklas Ekstedt och de har tillsammans tagit fram bland annat ett trendigt förkläde i bomullscanvas med detaljer i cognacsbrunt remläder.  Niklas beskriver sin kontakt med Sandqvist så här:

” Jag upptäckte deras väskor då jag var i en butik i Stockholm och jag blev ännu mer intresserad när jag fick veta att väskorna var tillverkade av ett Stockholmsbaserat företag. När jag träffade ägarna visade de sig vara riktigt trevliga killar vilket var extra kul. Deras företag är inte helt olikt mitt eget med mycket inspiration och ideer hämtade från den svenska naturen och vildmarken. Deras produkter är rustika istället för den vanliga minimalismen. Jag är otroligt stolt över det som vi tillsammans tagit fram och produkterna blir väl mottagna både via sociala medier och i det verkliga livet. De smälter in bra både på arbetsplatser och hemma och jag bär dem med stolthet”.