SATAKE

Satake producerar japanska knivar i olika modeller. De japanska knivarna är gjorda i hårdare stål, vilket gör att de kan slipas brantare och därmed bli vassare. Satake producerar de kända modellerna Houcho, No Vac och Damaskus, även knivslipar och andra kvalitativa köksprodukter.

Populära produkter

Gummiunderlag/stöd för slipsten
-11%

Satake

Gummiunderlag/stöd för slipsten

449 kr
399 kr
Tekanna Nagano, 1,2 l

Satake

Tekanna Nagano, 1,2 l

679 kr
Värmeställ Yoko

Satake

Värmeställ Yoko

209 kr
Satake Pro, Santoku, 17 cm
-27%

Satake

Satake Pro, Santoku, 17 cm

1 645 kr
1 199 kr
Knivmagnet Ek 50 cm
-22%

Satake

Knivmagnet Ek 50 cm

965 kr
749 kr
Kampanj
Kuro Chopper 18 cm, handsmidd
-23%

Satake

Kuro Chopper 18 cm, handsmidd

1 495 kr
1 149 kr
Tekanna Tokyo, röd, 1,2 l

Satake

Tekanna Tokyo, röd, 1,2 l

699 kr
Houcho Knivset Santoku samt Grönsakshack i Balsabox
-37%

Satake

Houcho Knivset Santoku samt Grönsakshack i Balsabox

975 kr
619 kr
Tesil Small

Satake

Tesil Small

45 kr
Våtsten 1200 Grit

Satake

Våtsten 1200 Grit

895 kr
849 kr
Satake våtsten 10 000 grit

Satake

Satake våtsten 10 000 grit

1 179 kr
Tekanna Tokyo Indigoblå 1,2 liter
-14%

Satake

Tekanna Tokyo Indigoblå 1,2 liter

695 kr
599 kr
Tekanna Kawasaki i gjutjärn 1 l med sil Gul

Satake

Tekanna Kawasaki i gjutjärn 1 l med sil Gul

699 kr
Tekanna Tokyo, grön, 1,2 l

Satake

Tekanna Tokyo, grön, 1,2 l

699 kr
Knivställ Stående/Väggmonterad
-8%

Satake

Knivställ Stående/Väggmonterad

695 kr
639 kr
Flame King Gasbrännare Svart

Satake

Flame King Gasbrännare Svart

399 kr
Kampanj
Satake Pro Knivset 4 delar
-38%

Satake

Satake Pro Knivset 4 delar

4 495 kr
2 799 kr
Multisax 5 funktioner

Satake

Multisax 5 funktioner

229 kr
Tekanna Nagano, 0,7 l

Satake

Tekanna Nagano, 0,7 l

599 kr
Tekanna Kawasaki, röd, 1 l

Satake

Tekanna Kawasaki, röd, 1 l

559 kr
Houcho Knivset 3 delar med Balsabox
-33%

Satake

Houcho Knivset 3 delar med Balsabox

1 495 kr
999 kr
No Vac Allroundkniv 17 cm trähandtag

Satake

No Vac Allroundkniv 17 cm trähandtag

409 kr
Tekanna Roppongi i gjutjärn 0,4 l med sil Brons,
-18%

Satake

Tekanna Roppongi i gjutjärn 0,4 l med sil Brons,

545 kr
449 kr
Satake Pro, Kockkniv, 24 cm
-30%

Satake

Satake Pro, Kockkniv, 24 cm

2 195 kr
1 539 kr
Våtsten 240 Grit
-14%

Satake

Våtsten 240 Grit

695 kr
599 kr
Professionell skalare Rostfri

Satake

Professionell skalare Rostfri

219 kr
Digital hushållstermometer

Satake

Digital hushållstermometer

269 kr
Tekanna Chiba, grön, 0,75 l

Satake

Tekanna Chiba, grön, 0,75 l

599 kr
Diamantbryne med stöd
-24%

Satake

Diamantbryne med stöd

395 kr
299 kr
Houcho Knivset 2 delar i Balsabox

Satake

Houcho Knivset 2 delar i Balsabox

899 kr
Satake Pro, Brödkniv, 20 cm
-30%

Satake

Satake Pro, Brödkniv, 20 cm

1 645 kr
1 149 kr
Houcho Sashimi 21 cm

Satake

Houcho Sashimi 21 cm

479 kr
Strimlis

Satake

Strimlis

99 kr
Kuro Steakknivar 4-pack

Satake

Kuro Steakknivar 4-pack

3 695 kr
3 495 kr
Knivmagnet Bok 50 cm
-22%

Satake

Knivmagnet Bok 50 cm

965 kr
749 kr
Satake Pro, Kockkniv, 21 cm
-24%

Satake

Satake Pro, Kockkniv, 21 cm

1 695 kr
1 295 kr

Visar 40 av 104 artiklar

SATAKE

MÄNNISKANS ÄLDSTA VERKTYG
Ett av våra äldsta verktyg är med säkerhet kniven. Den allra första kniven bestod av vassa stenbitar. Senare började knivarna att tillverkas med rak egg, böjd, eller spetsig beroende på vilket användningsområde som de skulle användas inom. Tanken var att den vassa eggen skulle användas till att skära, en böjd del skulle användas till att slå, och den tredje eggen, den vassa skulle användas till att exempelvis sticka ihjäl sina byten. Kniven var ett otroligt viktigt redskap förr i tiden och alla bar en personlig kniv som kunde användas till det mesta, bland annat jakt, hantverk och fiske. På 1500-talet började rika samhällsklasser att använda en så kallad bordskniv som hade både knivens och gaffelns egenskaper, den gick att spetsa mat med, samt att skära. På 1600-talet fick bordskniven en ny utformning och hade då en rundad egg, enligt ett välkänt rykte var den rundade eggen ett resultat av att Ludvig XIV förbjudit vassa knivar vid bordet eftersom hans middagar ofta spårade ur och folk hamnade i gräl och tog till sina knivar.

JAPANSKA VS EUROPEISKA KNIVAR
Man brukar skilja på japanska knivar och europeiska knivar. Hos oss på Kitchentime säljs både japanska och europeiska knivar. Det som skiljer de japanska knivarna från de europeiska är eggen. Japanska knivar har en tynnre egg vilket ger ett liten och fin snittyta. De europeiska har tjockare blad och europeiska knivar har ca 20 graders vinkling till skillnad från de japanska knivarna som har ca 10-15 graders vinkling.

VILKEN KNIV BÖR DU VÄLJA?
Du bör välja en kniv som passar dina behov, den ska även kännas skön i handen vilket innebär att handtaget ska vara greppvänligt och knivens tyngd ska passa just dig. Hur mycket och vilken typ av mat som du lagar kan avgöra vilken typ av kniv som du bör välja. En kock som använder kniven varje dag kan få valkar i händerna av för smala knivar, samtidigt som en smal kniv passar utmärkt för någon som spenderar 20-30 minuter på matlagning per dag.