Scanpan

Populära produkter

Visar 40 av 95 artiklar

Scanpan

KVALITATIVA KÖKSPRODUKTER & MILJÖVÄNLIG PRODUKTION

Scanpan strävar efter att göra skillnad både i köket och för miljön där god mat förtjänar kvalitativa köksredskap som tillverkats på ett omsorgsfullt sätt. Detta ställer höga krav på produktionsmetoderna och kvaliteten på materialen såväl som miljömässig hållbarhet. Alla Scanpans formgjutna aluminiumprodukter är tillverkade i ett miljövänligt aluminum i deras fabrik där alla steg i tillverkningsprocessen kontrolleras. Scanpan har även utvecklat en beläggning som är helt fri från PFOA och PFOS ämnen. Tillsammans med den keramiska titanbeläggningen erbjuder de en av marknadens mest motståndskraftiga nonstick beläggning.

Utan att kompromissa med kvalitet använder Scanpan 100% återvunnen aluminium, vilket är bättre för miljön genom minskad energiförbrukning och avfallsproduktion. Återvunnen aluminium har lika bra kvalitativa egenskaper som ny, med utmärkt värmeledningsförmåga.

Alla nonstick produkter produceras i Scanpans fabrik i Ryomgård, utanför Århus i Danmark, där de har full kontroll på hela produktionsprocessen. De material och metoder som används för tillverkningen av nonstick produkterna uppfyller Scanpans strikta miljö- och kvalitetskrav. Förutom Scanpans populära nonstick produkter finns även en elegant designserie och en professionell serie i koppar och rostfritt stål, samt köksredskap och specialprodukter för den dagliga matlagningen. Scanpan utvecklar kontinuerligt sina produktkoncept tillsammans med partners och professionella kockar för att säkerställa användarvänliga produkter av hög kvalitet.