Välkommen till en värld full av god matlagning. Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du exklusiva erbjudanden, inspiration och kökskunskap.
*Genom att registrera dig på vårt nyhetsbrev accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva erbjudanden och inspiration. Du kan avregistrera dig när som helst.
Vi blir ett med KitchenTime! Vi tackar för våra år som Kökets favoriter och välkomnar vår flytt till KitchenTime. Upptäck samma breda sortiment av köks- och bakprodukter online hos KitchenTime redan idag!
Är du säker på att du vill tömma varukorgen?
Din nuvarande varukorg kommer att raderas om du väljer att gå vidare med dessa varor
LAGERTÖMNING: upp till 80% på allt*! Just nu har vi högt tryck och längre leveranstider. Köp REA nu»
Tamahagne är stålet som används för att tillverka japanska samurajsvärd, det utvinns ur järnhaltig sand och genomgår en reningsprocess innan det blir stålklumpar. Dessa klumpar smids sedan ut och blir dessa legendariska svärd. Det japanska svärdet Katana är uppbyggd av en unik kombination av både hårt och mjukt stål, hårt i eggen för skärpan och mjuk i resten för tålighet. Tamahagne använder idag samma teknik för att tillverka sina knivar.
Tamahagne är näst intill omöjligt att efterlikna på grund av de olika kärnmaterial som används vid framställningen av Tamahagne. På grund av den vulkaniska geografin, den japanska historien, och kunskapen som denna process kräver, har Tamahagne blivit framställt i Japanpå exakt samma sätt sedan framställningens början. De flesta produktioner utvecklas och förändras med åren, men denna process är så noggrann och precis att den första metoden används än idag. Nersmältningen av stålet är en kritisk process och kan leda till misslyckande om proceduren inte utförs precist och korrekt, vilket sätter enorm press på de hantverkare som ska genomföra detta moment. Framställningen av Tamahagne är en gammal tradition inom Tatarakulturen och genom att införskaffa en produkt från Tamahagne bidrar du till att stötta denna tradition.
Kyoto
Denna serie består av knivar med 63 lager stål och hamrat blad, handtaget är format som en bambukvist, vilket gör den otroligt greppvänlig.
San
Knivarna i serien San är tillverkat i tre lager stål och har en utmärkt egg kombinerat med en extremt bra styrka och rosttålighet.
San Kyoto
En lite exklusivare serie tillverkat i damaskerat stål som är extremt hårt i kärnan, vilket gör att den håller skärpan länge.
San Tsubame
Knivar med det karaktäristiska bankade utseende. Detta går kniven genom att det endast är den nedre delen av knivens blad som slipas.
Tamahagane
Knivar med tre lager stål och handtag formade som en bambukvist. Handtaget blir då extra greppvänligt och lätt att hålla i.