Tamahagane

Visar 40 av 111 artiklar

Tamahagane

Tamahagne är stålet som används för att tillverka japanska samurajsvärd, det utvinns ur järnhaltig sand och genomgår en reningsprocess innan det blir stålklumpar. Dessa klumpar smids sedan ut och blir dessa legendariska svärd. Det japanska svärdet Katana är uppbyggd av en unik kombination av både hårt och mjukt stål, hårt i eggen för skärpan och mjuk i resten för tålighet. Tamahagne använder idag samma teknik för att tillverka sina knivar.

Tamahagne är näst intill omöjligt att efterlikna på grund av de olika kärnmaterial som används vid framställningen av Tamahagne. På grund av den vulkaniska geografin, den japanska historien, och kunskapen som denna process kräver, har Tamahagne blivit framställt i Japanpå exakt samma sätt sedan framställningens början. De flesta produktioner utvecklas och förändras med åren, men denna process är så noggrann och precis att den första metoden används än idag. Nersmältningen av stålet är en kritisk process och kan leda till misslyckande om proceduren inte utförs precist och korrekt, vilket sätter enorm press på de hantverkare som ska genomföra detta moment. Framställningen av Tamahagne är en gammal tradition inom Tatarakulturen och genom att införskaffa en produkt från Tamahagne bidrar du till att stötta denna tradition.

Kyoto
Denna serie består av knivar med 63 lager stål och hamrat blad, handtaget är format som en bambukvist, vilket gör den otroligt greppvänlig.

San
Knivarna i serien San är tillverkat i tre lager stål och har en utmärkt egg kombinerat med en extremt bra styrka och rosttålighet.

San Kyoto
En lite exklusivare serie tillverkat i damaskerat stål som är extremt hårt i kärnan, vilket gör att den håller skärpan länge.

San Tsubame
Knivar med det karaktäristiska bankade utseende. Detta går kniven genom att det endast är den nedre delen av knivens blad som slipas.

Tamahagane
Knivar med tre lager stål och handtag formade som en bambukvist. Handtaget blir då extra greppvänligt och lätt att hålla i.