Traditional Wine Racks

Traditional Wine Racks

Företaget grundades av Tim Lewis och Thomas Rask. Traditional wine racks är värdsledande inom vinförvaring. Traditional wine racks har över 60 års erfarenhet inom industrin och de designar praktiska och prisvärda vinförvaringslösningar för alla vinälskare som vill förvara sitt vin på ett bekvämt och  stilfullt sätt.  Traditional wine racks har allt du kan tänkas behöva när du ska fundera över förvaringslösningar till ditt vin. De har produkter som täcker allt ifrån 6 flaskor upp till 100st. Alla produkter skickas över hela världen från deras fabrik i England där produkterna blir förpackade med god kvalitet!

HISTORIA
Företaget har sedan 1947 specialiserat sig på tillverkning, design och installation av vinhyllor. Deras kunder har varit allt ifrån kungligheter, världskända restauranger, till vanliga individer. 2012 slogs företaget samman med Carlo Garn & Sorrells, och STC Wine Rack Group bildades. STC Wine Rack Group är nu världsledande leverantörer av vinhyllor. Företagets expansion har bidragit till att de kan erbjuda sina kunder ett bredare portfolio av produkter för vinförvaring. Företaget gör ständigt nya efterforskningar för att utveckla sina produkter och för att bidra med nya kreativa innovationer för vinförvaring.

DESIGN & FUNKTION
I flera decennier har företagets klassiska design prytt både hushåll och restauranger och är känt världen över som den bästa och säkraste sättet att förvara fina viner. Den klassiska vinhyllan bidrar till att du uttnyttjar  varje yta optimalt. 

DISPONERA MERA
Vinställ är en snygg inredningsdetalj och passar utmärkt att sätta upp på väggen. Om du är händig och dessutom inredningsintresserad så kan du skapa en tavla av ditt vinställ genom att köpa till och montera montera fast en liten glasdörr med ram, vilket med säkerhet kommer bli otroligt flott!

EN LITEN VINGUIDE
Vitt vin är tillverkat av musten från de gröna druvorna. Efter att druvorna skördats pressas de och får därefter jäsa. Rött vin är till skillnad från vita viner tillverkade av blå vindruvor vilket gör att röda viner får en mörkröd färg. Röda viner kan innehålla en del gröna druvor också, men de blå vindruvorna ska ha majoritet. Den gyllene medelvägen är rosévinet! Rosévin görs främst på blå druvor, men vinet kan även göras på gröna om de pressats tills de fått en röd nyans. Rosévin får olika karaktär beroende på hur man pressar och jäser druvorna.

DEKANTERING
Dekantering innebär att du separerar vinet från den bottensats som har bildats. Äldre viner har ofta mer sediment som sjunkit till flaskans botten. Detta sediment ger en bitter smak åt vinet, vilket inte är önskvärt. Dekantering innebär att man häller vinet genom ett dekanteringsredskap i en vinkaraff och då får vinet mer syre vilketgör att vinet kan utvecklas till sin fulla potential. Vid dekantering kan du använda både en dekanteringstratt, dekanteringskaraff eller en dekanteringskork. De yngre vinerna kan gynnas mest av en dekantering eftersom de behöver luftas lite extra från flaskan.