Vita

Vita

Hos VITA Copenhagen möter vacker dansk lampdesign den skandinaviska känslan, högkvalitativa material och ett stort miljöengagemang. Företagets designlampor skapas med fokus på estetik, enkelhet och funktionalitet. Alla lampor är förpackade i kompakta presentboxar för att minska transport- och lagerkostnader världen över, och på så sätt minimera påverkan på miljön. VITA arbetar med material av hög kvalitet, samtidigt som de värnar om miljön. Enkelt och ärligt är VITA Copenhagens motto och VITAs lampor skapas med fokus på funktionalitet, enkelhet och estetik!

HISTORIA
VITA lighting grundades i Köpenhamn i Danmark 2008 av Jacob Nannestad och Soren Ravn.  med fokus på kvalitet, den skandinaviska designen, och miljömedvetenhet. Vitas lampor säljs globalt i över 1500 outlets i över 35 länder världen över. VITAs lampor är stilrena och miljömedvetna samtidigt som de är prisvärda. Flera av VITAs lampor ger unika skuggor och vita fjädrar har satts på för hand och dessa fjäderlampor låter en del av ljuset skina igenom, vilket skapar en riktigt mysig atmosfär. Miljö är något som är en viktig fråga för VITA, de använder till exempel platta presentboxar till sina lampor. Detta gör att deras logistik förbättras och de slipper använda mer material, och fler transporter än vad som är nödvändigt, vilket bidrar till att deras miljöpåverkan inte blir lika stor!

SERIEN CEILING LIGHTS
I VITAs serie Ceiling lights finner du både takpendlar och mini-pendlar. Deras färgglada pendlar har en unik utformning och VITAs skandinaviska design är  ett genomgående tema även i denna serie. Du kan välja om du vill ha din pendel hängandes från taket, eller om du vill ha lampan ståendes.  Till de flesta lampor kan du nämligen köpa till ett smidigt stativ om du hellre vill ha lampan ståendes.

SERIEN EOS
VITA EOS light grey skapades med en tanke om att EOS ikoniska design var i behov av en ny färgpalett. VITA EOS light grey och VITA EOS light brown bidrar till att lampans skönhet uttrycks genom dess jordinspirerade färgtoner. De jordinspirerade färgtonerna symboliserar det nordiska landskapet. En diskret färgskala skapar en varm, trendig, och inbjudande atmosfär, vilket är målet med VITA EOS. Kollektionens färgpalett i harmoniska och neutrala färger gör att lamporna  passar utmärkt i hem med  minimalistisk design & stil då de bidrar till en jordnära touch och blir en sofistikerad inredningsdetalj.

DESIGN
VITAs lampor är kända för sin nordiska, trendiga och sofistikerade design. Deras lampor har även fått uppmärksamhet i och med att de skapar associationer till mode och kläder. Deras lampor har mjuka former i olika  struktur och material som får tankarna att vandra till bylsiga toppar, rosetter och tyllklänningar.