Weber

Weber

1952 uppfanns världens allra första brikettgrill av en man vid namn George Stephen, med förhoppningar om att göra grillkonsten ännu lite bättre, -och visst lyckades han! Detta blev grunden till vad som idag är Weber, en av världens mest kända och välrenommerade grilltillverkare. Weber ser grillen som en naturlig samlingsplats för familj och vänner där minnen och magiska matupplevelser skapas. Samma sak som George Stephen eftersträvade när han började skissa på vad som skulle komma att bli den första grillen i Webers numera enorma sortiment genomsyrar ännu företaget och dess produktutveckling; att grilla bättre och godare åt vänner och familj. Helt enkelt.

”HELA VÄRLDENS GRILL”

George Stephen bodde vid tiden för uppfinnandet av den första brikettgrillen i Chicago-förorten Palatine där han arbetade på en fabrik som tillverkade havsbojar. Hans stora intresse och passion var dock att laga mat på sin grill där hemma, och i ett försök att tillverka en grill som bättre kunde tygla ostyriga flammor klöv han en av havsbojarna på fabriken mitt itu- och den första klotgrillen var uppfunnen! I början möttes uppfinningen av skepsis, men så snart ryktet började spridas om den fantastiska smak maten som tillagades med den nya grillen fick, började beställningarna strömma in. Till en början såldes grillarna enbart i USA, och i takt med att företaget växte utökades också sortimentet. Innan varumärket nådde den Europeiska marknaden hade Weber även gasolgrillar och elgrillar till försäljning.

Den första distributören i Norden var den danska firman Markt & Co som i en första satsning tog in lite över 500 klotgrillar från Weber. Den danska marknaden visade sig tveksam till klotgrillen, och många ställde sig oförstående till varför någon skulle vilja ha en grill med ett lock som verkade sakna funktion? Vändningen kom när Webergrillen omtalades i ett mycket känt danskt underhållningsprogram en fredagskväll, som sågs av en stor del av den danska befolkningen. Efterfrågan på Webergrillen lät inte vänta på sig, och så småningom spred sig ryktet och efterfrågan även till övriga nordiska länder och de baltiska grannarna. Idag har Weber kontor och dotterbolag spridda över flera världsdelar och en grillakademi vid namn Grilleriet som rönt stora framgångar.  Företagets strävan är än idag att skapa en ännu bättre grillupplevelse för vänner och famlij.

DET HÄR ÄR EN WEBER
De allra flesta Webergrillar tillverkas i någon av fabrikerna i USA, och det är också här som den största delen av produktutvecklingen sker. Grillarna testas noga både på fabriken och av konsumenter innan de kommer ut till försäljning. En Webergrill testas i alla typer av väder och är byggd för att klara av att stå på din uteplats genom säsongsväxlingarna- du kan med andra ord lugnt grilla året runt! En Webergrill kännetecknas av stor noggrannhet och hög kvalitet i alla led av tillverkningsprocessen, varför grillarna har upp till hela 25 års garantitid. Det kan vara lite knepigt att veta vilken grill du ska välja, så nedan följer en sammanfattning av vad som definierar de olika grilltyperna- så att du ska hitta den som passar dina behov bäst!


WEBERS BRIKETTGRILLAR & KOLGRILLAR:
•    Tålig porslinsemalj som kapslar in värmen och gör att den inte rostar.
•    Vädertåliga, glasförstärkta handtag.
•    Praktiskt spjäll i rostfri aluminium.
•    Grillgaller som är både rostfria och enkla att rengöra.
•    Praktiska briketthållare eller brikettkorgar, beroende på vilken modell det gäller.
•    Köper du någon av de större modellerna är de även försedda med det patenterade One-Touch systemet, som gör det enkelt att få bort askan efter användning.


WEBWERS GASOLGRILLAR: 
•    Stabil vagnsstomme som gör att grillen står stadigt.
•    Enkel rengöring tack vare den specialutformade bottnen.
•    Flavorizer Bars som ger härlig grillsmak, och dessutom gör att du slipper oroa dig för fettstänk på brännarna.
•    Smidig temperaturkontroll.
•    För vissa modeller finns praktiska reflektorer som optimerar värmefördelningen.
•    Fantastisk design som inte bara förbättrar funktionen utan även pryder din uteplats!

Weber® Q®:
•    Snabb starttid och uppvärmning
•    Gjord i härdat aluminium vilket gör den både lätt och värmetålig
•    Porslinsemaljerat gjutjärnsgaller som är tvådelat för optimerad värmefördelning och hållbarhet.
•    Flavorizer Bars som ger härlig grillsmak, och dessutom gör att du slipper oroa dig för fettstänk på brännarna.
•    Praktiskt sidobord på vissa modeller.
•    Stativ eller vagnar som ger en stabil grund för grillen och praktisk arbetshöjd.